Останнім часом здоров'ю молочних зубів малюків мами приділять багато уваги і недаремно, адже від стану молочних зубів частково залежить і те, чи будуть міцними і здоровими постійні зубки. Яким міфам не варто вірити, читайте у статті.

ЯКЩО РЕГУЛЯРНО ЧИСТИТИ ЗУБИ, КАРІЄСУ НЕ БУДЕ

Постійний догляд за дитячими зубами в будь-якому віці, безумовно, знижує ризик захворювання карієсом. Однак стоматологи вважають, що існує схильність деяких дітей до цього захворювання, яка може передаватися у спадок. Якщо для когось з близьких родичів відвідування стоматолога звичне і постійне заняття, то є ризик того, що зубки будуть псуватися і у дитини. Хоча є винятки, пояснити які лікарі не можуть. Щоб уникнути карієсу у випадку спадковості, догляду за зубами потрібно приділяти особливу увагу, це значно знизить ризик захворювання.

МОЛОЧНІ ЗУБИ ТИМЧАСОВІ, ТОМУ ЛІКУВАТИ ЇХ ПОТРІБНО ЛИШЕ У КРАЙНЬОМУ ВИПАДКУ

Не дивлячись на те, що молочні зуби тимчасові, вони точно так само як постійні можуть руйнуватися, на них може з'явитися карієс, і вони можуть боліти. Стоматологи і педіатри одностайні - молочні зуби необхідно лікувати і по можливості зберегти їх здоровими до періоду природного випадання.

У МОЛОЧНИХ ЗУБІВ НЕМАЄ КОРЕНІВ, ТОМУ БОЛІТИ ВОНИ НЕ МОЖУТЬ

Перші зуби, які закладаються на самому початку розвитку дитини ще в утробі матері, коріння мають, причому досить велике. Завдяки корінню дрібні молочні зубки міцно тримаються в яснах. Коли приходить час зміни зубів, як правило, це 6-7 років, коріння розсмоктуються, зубки починають хитатися і випадають. Виштовхують їх постійні зуби, які прорізуються. Коріння молочних зубів більш м'які, вони мають широкі кореневі канали, але нервові закінчення у них також є, а значить, і боліти вони можуть

ЗІПСОВАНИЙ МОЛОЧНИЙ ЗУБ КРАЩЕ ВИДАЛИТИ

Видаляти молочні зуби лікарі рекомендують тільки в разі, якщо він вже хитається, а це означає, що корінь розсмоктався, і постійний зуб готовий замінити молочний. Може знадобитися видалення, якщо вогнище зараження поширилося під зуб і є загроза порушення зростаючого постійного зуба. Раннє видалення молочних зубів може призвести до серйозних проблем - порушення прикусу і неправильного формування постійного прикусу, порушень роботи шлунково-кишкового тракту через складнощі пережовування їжі. Важливо також знати, що у віці приблизно 5-6 років у дитини виростають перші корінні зуби - моляри, які не мають молочних попередників. Якщо такий зуб лікар через незнання видалить, дитина на все життя залишиться без зуба.

Бережіть зубки ваших діток, регулярно відвідуйте стоматолога, консультуйтеся у разі виникнення питань і болючих відчуттів, тоді зможете уникнути проблем.

Читайте також: 10 продуктів, які не варто давати дітям

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber