Найбільш простий догляд за газоном - в зимовий час. Але незважаючи на це необхідно виконувати всі заходи вчасно і правильно, інакше з приходом весни ви побачите картину млявою газонної трави.

Догляд за газоном взимку передбачає захист газонного майданчику від вимітання снігу, руйнування кірки льоду і підготовці садового інструменту до нового сезону.

Не допускається в зимовий час ходити по газону, це моментально пошкоджує його.

Шар снігу на газоні захищає траву від морозів і вітрів, тому ви повинні забезпечити високу пористу снігову подушку. Якщо снігу недостатньо багато і він видувається поривами вітру з газонної майданчику, рекомендується встановлювати захисні предмети (щити) з вітряної сторони.

Так само при малій товщині шару снігу на газоні рекомендується використовувати ручне поповнення захисної подушки. Для цього при чищенні від снігу садових доріжок, весь сніг необхідно рівномірно викидати на газон.

Наступний захід по догляду за газоном взимку - руйнування кірки льоду. У зимовий час часто спостерігається зміна погоди: снігопад - відлига - приморозок. В результаті утворюється ожеледь, а на газонної майданчику - кірка льоду, яка запобігає повітрообмін газонної трави. Що б вирішити цю проблему, рекомендується руйнувати кірку садовими граблями.

Ну і останнє, що рекомендується робити взимку - підготовка садового інструменту. Що б підготуватися до нового сезону догляду за газоном, необхідно в першу чергу підготувати всю садову техніку та інструмент до експлуатації. Взимку рекомендується змащувати всі обертові елементи техніки, заточувати ножі, здійснювати заміну ПММ, а так само ремонтувати пошкоджене обладнання.

Що стосується останнього - зламану газонокосарку або тример рекомендується віддавати в сервісний центр, тому що при власноручному неякісному ремонті ви не тільки піддаєте до небезпеки догляд за газоном, але й можете зіпсувати поверхню газонного покриву.

Джерело