Виявляється, це питання хвилює не тільки пересічних споживачів, а й обласних чиновників. Принаймні, за їхніми ж словами, ока із м'ясо-молочних підприємств вони не спускають. І виявляють там не надто приємні речі.

На техногенній комісії в облдержадміністрації чиновники хвилюються. Цьогоріч санстанція перевірила більше п’яти тисяч харчових об’єктів, молокозаводів і дитячих закладів. І на кожному п’ятому виявила грубі порушення. Збудники кишкових інфекцій санепідеміологи виявляли навіть на одязі працівників харчових цехів. Втім запевняють - рівень захворюваності на сальмонельоз, дизентерію та харчові інфекції в області під контролем.

На випадок спалаху кишкових інфекцій та масових харчових отруєнь - Рівне нщина на 90 відсотків забезпечена необхідними медикаментами та має усі умови для госпіталізації хворих. Звітуються медики.

Якщо лікувати хворих є де, то вберегти людей від отруєнь неякісними продуктами надто важко, бідкаються контролюючі органи. Адже адміністрації ринків, де найчастіше і реалізовують м'ясо-молочні продукти, нехтують елементарними вимогами. Найбільшу небезпеку становлять стихійні ринки, де в руки споживачів потрапляє здебільшого неперевірений товар, переконаний і перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Анатолій Юхименко.

А тому зобов'язав районних чиновників провести особисті зустрічі із керівниками тих підприємств де санітарні лікарі виявили порушення. А на продуктових ринках, де найчастіше реалізовують продукцію без відповідних документів, а самі продавці не мають навіть медичних книжок - проводити суворий контроль. Аби не допустити спалаху інфекційних хвороб серед населення області.