перець — 12 шт.;

м’ясо (свинина) — 0,4 кг;

цибуля ріпчаста — 2 шт.;

помідор — 1 шт.;

морква — 2 шт.;

рис — 1,5 склянки;

соняшникова олія — 5 ст. л.;

сіль, суміш з перців — за смаком;

лавровий лист — 2 шт.;

для заправки соусу:

томатна паста — 2 ст. л.;

сметана — 300 мл; Запарюємо рис. Для цього беремо крупу і ретельно обполіскуємо під проточною водою 2-3 хв. Додаємо сіль. Далі в рис наливаємо 2 ст. л. соняшникової олії, додаємо кип’яченої води і все ретельно перемішуємо.

Ставимо каструлю з рисом на великий вогонь, доводимо до кипіння (постійно помішуємо); зменшуємо вогонь і варимо ще протягом 5 хвилин. Переставляємо каструлю в тепле місце (щоб не було протягу, наприклад у духовку чи можна замотати каструлю в ковдру) на 1 годину. Перці промиваємо під проточною водою і акуратно кінчиком ножа вирізаємо хвостик з насінням. Повністю очищаємо від насіння зсередини (насіння у деяких людей викликають алергію).

Очистити можна так: взяти перець в одну руку і обережно грюкнути перцем по долоні іншої руки так, щоб насіння вилетіли, але при цьому перець не тріснув.

Хвостик обрізаємо від насіннєвої коробки і кладемо всередину очищеного перцю. Беремо м’ясо ріжемо на невеликі шматки, які подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Ріжемо цибулю і помідори. Натираємо моркву на крупній тертці. Ставимо сковороду на невеликий вогонь. Наливаємо олію і викладаємо цибулю, який обсмажуємо 5 хвилин.

Далі додаємо моркву, змішуємо з цибулею і обсмажуємо протягом 5 хв. Викладаємо в сковороду помідори, перемішуємо і пасеруємо все разом 10 хв.

Солимо і перчимо за смаком. Додаємо до суміші фарш і додатково обсмажуємо 5 хв. З’єднуємо рис і отриману суміш. Вимішуємо. Начинка для перців — готова. Наповнюємо перець, приготовленої начинкою за допомогою чайної ложки. Зверху перець закриваємо очищеним хвостиком. Для приготування соусу беремо посуд, де змішуємо сметану з томатною пастою. Вливаємо в томатно-сметанную суміш кип’ячену воду і за допомогою віночка збиваємо до отримання однорідної консистенції. Поміщаємо нафаршировані перці у вогнетривкий посуд і заливаємо отриманим соусом так, щоб перці виглядали з води приблизно на 1 див Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і відправляємо запікатися перці в попередньо розігріту духовку на 40-45 хв при температурі 170 — 180ºС. Фаршировані перці — готові. Викладаємо на тарілку, додаємо ложку сметани. Приємного всім апетиту!