Ніжні і димчасті, глибокі і виразні - які кольори самі універсальні і підійдуть практично до будь-яким іншим відтінкам? Розповідаємо про ідеальні варіанти.

Одна справа - побачити колір на фото і закохатися, інше - застосувати його у власному інтер'єрі. Однак існують такі відтінки, з якими промахнутися просто неможливо - про них ми і розповімо сьогодні. Обережно: після цієї статті вам негайно захочеться взяти в руки пензель і приступити до справи!

1. Виразний синій

Багатьох лякають експерименти з темними відтінками, проте багатий і глибокий синій колір принесе в будь-яку кімнату відчуття повноти і закінченості, візуально розширить навіть найменший простір - не повірите, але в деяких випадках він ще краще, ніж білий. Дивно: деякі професійні дизайнери відносять синій до числа нейтральних відтінків - настільки добре він грає роль базового інтер'єрного кольору.

pic

2. Густий палевий

Палевий - досить популярний колір в дизайні інтер'єрів, в першу чергу завдяки своїй універсальності. У цього кольору безліч відтінків: від сірого до рожевого. Відповідно, він підійде в будь-яку кімнату і сподобається людям з різними уподобаннями і характерами.

pic

3. Ніжний кремовий

Не варто думати, що кремовий підійде лише тим, хто надає перевагу шикарним та гламурним інтер'єр. Насправді, цей колір візуально переносить будь-яку, навіть найменшу і непоказну, кімнату на новий рівень, роблячи її більш вишуканою і фешенебельною.

pic

4. Бліда синя

Класичний нейтральний колір, при цьому багатогранний і виразний. Ідеальний варіант для кімнати - стеля з блакитним глянцевим покриттям і кремові матові стіни. Ця комбінація створює настрій, при цьому не перетягує на себе увагу від інших деталей інтер'єру. Та й хто зможе встояти перед небесно-блакитною стелею?

pic

5. Витончений сіро-зелений

Цей колір не можна в повній мірі назвати ні сірим, ні зеленим - скоріше, це відтінок, близький до шавлієвого. М'який і делікатний, він відмінно поєднується з білою керамікою, так що розгляньте варіант пофарбувати їм задню стінку шафи, де зберігається посуд або аксесуари. Колір цей хоч і є багатим, але не «забиває» інші відтінки, а отже, ідеально створює баланс не тільки зі світлими, а й темними палітрами.

pic

6. Естетичний світло-сірий

Світло-сірий - незамінний помічник для тих, хто мріє про витонченому інтер'єрі, що створює відчуття чистоти, однак з якихось причин не хоче використовувати білий колір. Він абсолютно точно буде поєднуватися з будь-якими відтінками блакитного і коричневого, та й в принципі стане ідеальною парою практично для будь-якого кольору. Крім того, сірий володіє двома важливими перевагами: для насиченості досить нанести всього один шар фарби, а ще підтримувати чистоту стін такого відтінку досить просто.

pic

7. Глинистий жовтий

Цей колір, синонімами якого є не дуже вишукані слова «солом'яний» і «глинистий», насправді допоможе облагородити будь-яку, навіть не дуже фешенебельну обстановку. Вибирайте теплий, димчастий відтінок жовтого - можливо, навіть з невеликою домішкою рожевого. Це універсальний колір як для традиційних, так і сучасних інтер'єрів, найкраще поєднується з легкими нейтральними або холодними палітрами.

pic

8. Димчастий свинцевий

Стильний і заспокійливий, цей м'який відтінок - ідеальне рішення для стін, оздоблення і особливо архітектурних елементів - наприклад, ліпнини. А аксесуари цього нехай і нейтрального, але від цього не менш експресивного кольору, створять непомітні і оригінальні акценти.

pic