Кетамін (лат. Оlеum Ricini) — масло рицини — «касторка» — рослинна олія, яку витягають із плодів рослини рицина звичайна (Ricinus communis L), являє собою суміш гліцеридів рицинолевої, лінолевої і олеїнової кислот.

Застосування рицинової олії

Рицинова олія має вигляд блідно-жовтої рідини з специфічним запахом, злегка неприємним смаком. Дане масло можна змішувати з хлороформом, абсолютним спиртом, ефіром і оцтовою кислотою. Олія рицинова стійка до прогорання, термін зберігання, при дотриманні правил становить 2 роки. Умови зберігання такі ж, як і для інших природних олій: потрібно тримати в закритій ємкості, прохолодному, захищеному від світла місці. Після відкриття зберігати в холодильнику. Основними виробниками рицини і рициновой олії є Індія, Бразилія і Китай. Сполучені Штати є основним промисловим споживачем цих продуктів.

До найбільш цінних властивостей рицинової олії, які активно використовують у косметології, можна віднести наступні:

Пом’якшує і живить шкіру (суху і чутливу), при застосуванні масла помітне зменшення лущення і надмірної сухості шкіри;

Відбілює колір шкіри а саме сприяє прояву пігментних пятен, зменшує видимість веснянок;

При постійному використанні можна вирівняти тон шкіри, загладити її нерівності;

Також дана олія сприяє усуненню неглибоких зморшок;

Найчастіше її використовують для зміцнення волосся, вій та брів;

Застосовується для усунення тріщин на шкірі, незначних шрамів і шкірних наростів, бородавок; використовують для видалення мозолів і натоптишів на ногах.



pic

Рицинова олія для волосся

Касторова олія є надзвичайно ефективною для лікування сухого, ламкого і пошкодженого волосся. Використання масла може допомогти відновити волосся так як масло забезпечує зволожуючий ефект на волосся і шкіру голови. Ця волога легко проникає глибоко в пори, аж до коренів волосся, що гарантує тривале, ретельне зволоження волосся і шкіри голови. Застосування олії на кінчики волос допоможе уникнути посіченого волосся.

Маска для волосся з рицинової олії

Вам буде потрібно: рицинова олія, рушник, поліетиленове покриття, шампунь для волосся.

Першим етапом буде нанесення пальцями рук олії на шкіру голови. Після чого потрібно вдягнути на голову поліетиленове покриття (кульок) і поверх загорнути рушником. Масло повинно залишатися на коренях волосся протягом 15 хв. Після чого потрібно вимити волосся шампунем, щоб змити олію з голови. Найкраще робити дану маску 1 раз на тиждень протягом 6-8 тижнів, щоб побачити результат.

Рицинова олія для брів

Касторове масло має безліч застосувань, у тому числі в косметології для сприяння більш швидкого зростання брів. Усього кілька хвилин один-два рази на день, необхідно для лікування брів сумішшю масла, для досягнення оптимальних результатів.

Ретельно очистіть брови і шкіру навколо них дитячим шампунем. Вибір на користь дитячого шампуню пояснюється тим, що це досить м’який миючий засіб у разі потрапляння в очі. Промокніть ватний тампон маслом і нанесіть його тонким шаром на одну зі своїх брів. Повторіть цю процедуру, з іншого бровою, використовуючи чистий ватний тампон. Вранці, промийте очі і брови теплою, потім прохолодною водою.

Рицинова олія для росту вій

Візьміть пензлик зі старої ємкості для туші і очистіть її повністю. Вимийте обличчя і видаліть всі сліди макіяжу з вій і брів. Важливо нанести лише тонкий шар масла на вії. Нанесіть масло на вії так, як ви наносите туш для вій, від коренів до кінчиків. Намагайтеся, щоб масло не потрапило в очі. Залиште касторове масло на ніч. Вранці вмийте вії, перш ніж будете застосовувати косметику.

Застереження: не використовуйте масло, якщо у Вас на нього алергія. У деяких випадках масло може сприяти виникненню кон’юнктивіту.

Касторова олія для видалення бородавок і папілом

Бородавки можуть бути видалені наступними маніпуляціями: касторова олія, дуже обережно, щоб не травмувати новоутворення, втирати масажними рухами близько десяти хвилин. Процедуру проводити до п’яти разів на день протягом місяця.

Пігментні плями на шкірі можна зробити менш помітними або до повного їх видалення, проводячи ті ж маніпуляції, але два рази на день, вранці і ввечері.

Касторова олія допоможе видалити прояв папілом на тілі наступним чином: втирайте масло вранці і ввечері на папіломи (дуже обережно, не травмуючи їх фізично). Результат може спостерігатися тільки через місяць застосування даного лікування.

Джерело: http://www.xpert.com.ua