Як оновити меблі та перетворити простір, не вдаючись до покупок і розтрат? Що робити з шпалерами, які залишилися з минулого ремонту? Можна поєднати приємне з корисним - освіжити предмети інтер'єру і зробити простір оригінальним. Адже весна самий час для перетворень та оновлення!

1. Незвичайна стеля

Якщо у вас залишився один або кілька невикористаних рулонів, застосувати їх можна для прикраси стелі.
pic

2. Шпалери на двері

Цей варіант виглядає дуже незвично, правда, для нього підійдуть лише зносостійкі шпалери. Бажано, щоб їх можна було помити або перефарбувати. Також за допомогою такого прийому без проблем створюється ефект потайних дверей, як показано на прикладі нижче.

pic

3. У ніші

Найчастіше, наші квартири не досконалі. У них є слабкі місця - нерівні стіни або нестандартні ніші. Якраз такі недоліки легко перетворити в достоїнства, використовуючи залишки шпалер.

pic

4. На сходах

Іноді після ремонту залишаються вузькі і довгасті обрізки, які на перший погляд нікуди застосувати. Якраз вони відмінно підходять на роль прикраси сходових ступенів.

pic

5. На холодильнику

Ще одна кумедна ідея - декорувати шпалерами холодильник. Все ж краще виглядає, ніж численні наклейки або магніти.

pic

6. На меблевих фасадах

Напевно ця ідея сподобається рукодільниць, які не проти повозитися з залишками шпалер, клеєм і лаком для меблів. Обклеювати фасади меблів цікаво, але це робота, що вимагає підвищеної уважності і акуратності.

pic

7. Частина стіни

Сьогодні модно виділяти одну стіну або навіть її частину, щоб підвищити значимість тієї чи іншої зони. Наприклад, біля ліжка або в вітальні у дивана. Шпалери для цих цілей підходять ідеально.

pic

8. Настінний декор

Виявляється, навіть найдрібніші шматочки шпалер можуть стати в нагоді для подальшого декору інтер'єру. Наприклад, з них можна зробити такі милі годинники або прикрасити рамки для фото.

pic

9. "Одяг" для світильників

Шпалери як абажури для світильників - стильне і незвичайне рішення. Досить підібрати невеликий шматок шпалер під текстиль, декоративні подушки або постери на стіні, як інтер'єр заграє іншими фарбами і перетвориться.

pic