Всім відомо що чистити зуби треба вранці та ввечері. І сьогодні ми не будемо говорити про зубні пасти, а розповімо про зубну нитку. Як же її правильно вибрати?

Можливо, в когось виникне запитання навіщо потрібна зубна нитка і чи потрібна взагалі?. Потрібна! Зубною ниткою рекомендується користуватися після кожного прийому їжі, або хоча б вранці та ввечері перед чисткою зубів.

А як же вибрати потрібну нитку? На перший погляд, здається, у виборі зубної нитки немає нічого серйозного. Однак вони не всі однакові й призначені для рішення різних проблем. У продажі є круглі й плоскі нитки. Отож, якщо у вас міжзубний простір великий, то вам слід купити саме круглу зубну нитку. Для людей із щільно притиснутими зубами підійде плоска нитка. Існують зубні нитки, оброблені спеціальним розчином хлоргекседину. Такі нитки дезінфікують ротову порожнину. Нитка із фторидом натрію служить для зміцнення емалі зубів. Нитки просочені ментолом і фруктовими ароматизаторами залишають приємний смак у ротовій порожнині.

Всі ці нитки призначені для естетичних і лікувально-профілактичних цілей. Для людей, які носять брекети, протези, ортодонтичні пластинки є спеціальні нитки, де один кінець волокнистий, а інший широкий. У результаті чистяться протези, брекети, пластинки й проміжки своїх зубів.

Звичайна нитка поміщена в коробку із кришкою й різаком, закручена на котушку до п'ятдесятьох метрів. Ще є нитки у вигляді рогатки, дуже зручні в застосуванні і компактні. Ви самі можете визначити, яка нитка вам потрібна. Але пам’ямайте, що використання нитки це всього лише доповнення до чищення зубів.