Переваги кімнатних рослин роблять їх бажаними в наших будинках. Як показали дослідження, кімнатні рослини облагороджують повітря в приміщеннях цілком природним способом. Вони перетворюють вуглекислий газ в кисень, і можуть очищати повітря від шкідливих хімічних сполук. Крім цього вони здатні підняти настрій, послабити головні болі і болі в горлі. Деякі з популярних кімнатних рослин виявляють цілющі властивості, наприклад Алое, сік якого використовується в косметичній промисловості і заспокоює опіки.

Кімнатні рослини можуть використовуватися як частина інтер’єру в будинку. А група рослин запросто додасть сучасний і оригінальний вигляд кімнат і холів. Однак ви повинні підійти до цієї справи естетично, а не просто наставити горщиків по підлозі, сподіваючись, що це зробить потрібний ефект.

Отже, захотіли завести вдома кілька декоративних рослин, але у вас немає ні найменшого досвіду по догляду за ними. Не біда, вибравши потрібні рослини, ви зможете завести кімнатний сад, який не зачахне від недоліку турботи. Вам підійдуть кімнатні рослини, які не вимагають постійного догляду, це деякі декоративно-листяні рослини, кактуси і сукуленти. Останні, наприклад, ростуть в умовах пустелі і загинуть, тільки якщо зовсім про них забудете. Але є одна проблема, не всім подобаються ці незвичайні пустельні рослини, і якщо ви входите до їх числа, то цілком можуть підійти такі невибагливі декоративно-листяні рослини, як Хлорофітум і деякі види Драцен.

Часто рослини гинуть лише із-за того, що їх неправильно розмістили. Не варто купувати рослину, просто тому що побачили красиву картинку в книзі або інтернеті і вам неодмінно захотілося саме таку рослину. Багато людей думають, що кімнатні рослини можна розмістити де завгодно, але це не так. Перед тим, як придбати кімнатна рослина, ви повинні дізнатися особливості рослини, її плюси і мінуси, і виходячи з цього, визначити, чи підходить ця рослина чи ні. Наприклад, деякі рослини вимагають затінення, інші навпаки – велику кількість сонячного світла протягом усього дня. І як тільки рослина опиниться в зручному для неї місці, ви відразу це помітите, адже вона почне цвісти і зростати.

Не кожна рослина підійде для домашнього вирощування саме вам. Наприклад, Пуансеттія є отруйною рослиною для собак і кішок, але набір небезпечних рослин не закінчується, так що переконайтеся перед покупкою рослини, що вона не отруйна і не заподіє шкоди домашнім тваринам. Також перед покупкою огляньте рослину на наявність шкідників і хвороб, інакше вона стане для вас суцільним розчаруванням.

Не відкладайте з придбанням домашніх рослин, тільки із-за того, що вважаєте, що у вас недостатньо досвіду. Деякі кімнатні квіти потребують не значний догляд, тим більше, якщо їх розмістити у потрібному місці. Варто тільки почати, а досвід прийде з часом.

Джерело