Україна-Іспанія: До Дня Гідності та Свободи у Рівному організували онлайн-імпрезу книги Світлани Бояркевич «Приречені на перемогу»

17 листопада до Дня Гідності та Свободи з ініціативи комунального закладу «Рівне нська обласна бібліотека для молоді» Рівне нської обласної ради відбулася онлайн-імпреза збірки поезій Світлани Бояркевич «Приречені на перемогу», яка вийшла у світ восени 2015 року у львівському видавництві «Свічадо». Участь у онлайн-конференції взяли 24 бібліотеки для юнацтва з різних міст України та українська спільнота з Іспанії (місто Вілларробледо), де проживає авторка книги. Ведучою онлайн-презентації виступила провідний бібліотекар Ніна Тарковська.

Збірка поезій «Приречені на перемогу» – це безцінний скарб пам’яті, який можна вважати віршованою моно-п’єсою трагічних і героїчних сторінок України від осені 2013 року і до нашого зболеного і вистражданого сьогодення. Книга унікального митця слова, пісні і пензля Світлани Бояркевич «Приречені на перемогу» об’єднала у формі моста єдності українців, що живуть по обидва береги Дніпра з тими українцями, які волею долі живуть і працюють в Іспанії. Перлини натхненного українського слова жінки та матері звучали в онлайн-просторі від Рівного до Львова, Херсону, Запоріжжя, Полтави, Черкас, Миколаєва. Можна без перебільшення ствердити, що збірка «Приречені на перемогу» стала резонансною подією в Україні, явищем, яке ще більше згуртує українство Заходу та Сходу на шляху до загальноєвропейських гуманістичних цінностей, – розповідає провідний бібліотекар комунального закладу «Рівне нська обласна бібліотека для молоді» Рівне нської обласної ради Ніна Тарковська.

Високу оцінку потужного творчого доробку Світлани Бояркевич надали літературознавці та поціновувачі літературного слова, зокрема, доктор філософських наук Любов Дяченко-Лисенко з Черкащини та доцент кафедри української філології Лілія Овдійчук з Рівного. Трепетно і схвильовано звучали вірші поетки у виконанні студентів.

Повідомляє Рівне нська обласна рада.