Практично всі жінки живуть в дуже напруженому ритмі, поєднуючи службові та домашні обов’язки. Кожна господиня прагне по максимуму заощадити гроші і час. Це поширюється на все, починаючи від догляду за будинком і закінчуючи покупками. Знайшовши маленькі хитрощі, кожна господиня полегшує собі побутове життя, як у фізичному, так і фінансовому плані.

Догляд за кухнею

1. Сира картопля – відмінний засіб для повернення блиску металевого кухонного начиння. Особливо корисно натирати нею кухонні ножі. Для цієї мети підійде і невелика кількість лимонного соку.

2. Окислення на сріблі або на посріблених приладах легко усунути, промивши річ в теплій воді з додаванням мильного розчину. Потім вичистити предмет м’якою тканиною, змоченою в суміші зубного порошку з нашатирного спирту.

3. Мити кришталевий посуд в гарячій воді не можна: він покривається дрібними тріщинами і мутніє. Повернеться сяйво кришталевому посуду можна, якщо натерти його після миття повстю або тканиною з вовняним волокном.

4. Рятівний засіб для знежирення рук при роботі на кухні – цукор. Необхідно розчинити трохи цукру в невеликій кількості води і протерти руки.

5. Очистити кавомолку можна подрібнивши в ній невелику жменьку рису. Отримане борошно слід видалити і протерти апарат сухою тканиною.

Знищення запахів

Щоб усунути неприємний запах в холодильнику, потрібно поставити на відкриту полицю на кілька днів ємність з рисом. Для видалення неприємних запахів перегородки кухонних шаф можна іноді протирати оцтом.

Догляд за ванною кімнатою

1. Покриті емаллю ванни мають властивість жовтіти, тим не менш, небажано чистити такі поверхні порошками або містять кислоти засобами. Щоб не пошкодити емаль можна чистити ванну сіллю з оцтом.

2. Кахельну плитку у ванній рекомендується протирати водою з оцтом, у співвідношенні 1:5. Можна скористатися і мильним розчином, додавши в нього трохи нашатирю, це допоможе плитці знову засяяти!

3. Плями з дзеркал і скла усуває міцний розчин оцту (одна столова ложка оцтової есенції на одну склянку води).

4. Металеві поверхні досить протерти ганчіркою, змоченою в розчині мильної води.

5. Непотрібні наклейки на склі та дзеркалах можна усунути, змастивши їх майонезом, згодом видалити які можна м’яким шпателем.

Прання

Лимонний сік добре замінює відбілювач. При пранні білизни потрібно додати у воду пів склянки лимонного соку.

Догляд за одягом

1. Одяг зі шкіри можна дуже просто почистити без дорогих засобів і витрат на хімчистку. Для цього потрібно взяти жовток, жовч риби (одну чверть чайної ложки), половину літра води і спирт (65 грам). Добре розмішати отриману суміш і залишити на добу, обов’язково в скляному посуді, по можливості з темного скла. Потім необхідно світлу частину рідини перелити в іншу ємність і зберігати в прохолодному місці. Губку з дрібними порами змочити в приготованому складі і втерти в шкіру. Після повного висихання змастити білим кремом для шкіри протерті на шкіряній речі місця і витерти тканиною.

2. Одяг з оксамитової тканини з часом лисніє і мнеться. Розправити оксамит можна, помістивши одяг у ванну на вішалку: пара від гарячої води легко поверне первозданний вигляд оксамиту. Під дією пари зім’яті ворсинки, набухаючи, випрямляються. Після даної процедури одяг обов’язково потрібно висушити в провітрюваному місці.

Джерело : korysniporady.com.ua