Ось уже більше ніж сторіччя людство жує гумку. Це не жарт, адже вигадали її у далекому 1848 році й приблизно з цього ж часу почали сперечатися з приводу її користі та шкоди! Та все ж гумка продовжує залишатися незамінною у нашому щоденному «раціоні». А що вже казати про малюків, які просто у захваті від великих бульбашок, котрі можна надувати та весело лускати! Якщо це про вашу дитину, не поспішайте накладати своє суворе батьківське вето на жувальну гумку, адже це може бути абсолютно зайвим та безрезультатним. Тим паче що більшість лікарів згодні – якщо правильно жувати гумку, шкоди дитячому здоров’ю вона не завдасть, а навпаки, допоможе укріпити ясна та провести необхідну гімнастику для щелепи.

Тож до вашої уваги «інструкція з експлуатації» цього незвичайного кулінарного виробу:

-По-перше, малюкам можна починати жувати гумку лише зі старшого дошкільного віку. Лише діти 5-6 років чітко розуміють, як її потрібно «використовувати» (зокрема, її не можна ковтати чи розмовляти під час жування гумки). -По-друге, для дітей краще купувати жуйку, що не містить цукру, який може пошкодити крихку дитячу емаль. Також бажано використовувати жуйку без барвників. -Останнє, але найважливіше правило стосується «часу прийому» гумки. Зазвичай гумку треба жувати впродовж 15 хвилин після їжі! Саме в такий термін жуйка впорається із очищенням зубів від залишків їжі та зберігатиме свої смакові властивості. Деякі лікарі схвалюють використання жуйки дітьми й перед їжею, але впродовж не більше 5 хвилин, щоб стимулювати вироблення шлункового соку для кращого травлення.

Ось і все! Привчивши малюка до цих правил, ви запросто попередите набуття дитиною дошкульної звички постійно жувати гумку з усіма наслідками, що звідси випливають. До речі, зазначені вище поради не будуть зайвими й для дорослих.