22 травня православна церква вшановує святого Миколая і відзначає свято Миколи Чудотворця. Які традиції свята, прикмети та заборони?

 Святого Миколая шанують двічі на рік, 19 грудня - День Святого Миколая, а 22 травня - Миколи Літнього. У весняного свята є багато назв: Микола Чудотворець, Микола Угодник, Нікола Літній, Нікола Весняний, Нікола Теплий, Травний день. Святий Миколай дуже шанований серед православних християн, він допомагає морякам і мандрівникам, захищає і опікується дітьми.

Що потрібно робити на Миколая Чудотворця

Сходіть до церкви і помоліться святому, щиро попросіть його про благополуччя або здоров'я. Наші предки вірили, що Миколай Чудотворець чує всі прохання і передає їх, тому що знаходиться найближче до Господа.

Читайте також: Новосілля: прикмети для щастя в новому будинку

Як не дивно, але в цей день немає заборони на працю, навпаки, вона навіть вітається. З самого ранку господині займаються генеральним прибиранням і наводять чистоту, а все тому, що святий Миколай не любить безладу.

Якщо у вас є борги, потрібно постаратися віддати їх до цього свята, інакше весь рік будете відчувати фінансові труднощі.

Якщо ви збираєтеся незабаром грати весілля, то обов'язково сходіть до церкви і попросіть допомоги і захисту у святого, так як Микола Чудотворець опікується закоханими.

Щоб зберегти красу і здоров'я, треба вмитися ранковою росою і походити по траві босоніж.

У цей день незаміжні дівчата ворожать на судженого і просять Миколи Угодника послати їм хорошого чоловіка і щасливу долю.

Читайте також: 5 джерел удачі і позитивної енергії у вашому домі

Що не можна робити в свято

У цей день ні в якому разі не можна відмовляти в допомозі нужденним, інакше на довгих 7 років у вашій родині оселиться бідність.

На святого Миколая не можна стригтися, наші предки вірили, що в цей день навіть заборонено брати в руки ножиці.

Народні прикмети

Якщо на Миколу Угодника йде дощ, то буде багатий урожай.

Щоб вшанувати святого і заручитися його підтримкою, в цей день потрібно обов'язково надіти новий одяг.