Із правилами прийому до вишів наступного року можна ознайомитися вже зараз. Інформація почала з'являтися на сайтах вищих навчальних закладів ще із п'ятниці. Зміни переважно стосуються профільних та непрофільних предметів на окремі спеціальності.

Куди вступити, Юлія Лук'янчук визначилася вже давно. Одинадцятикласниця мріє про навчання в університеті імені Шевченка. До складання ЗНО випускниця уже готується: підтягує українську та англійську мови, і історію. До чого готуватися їй ще, поки не знає.

Із цього понеділка правила вступу на 2013 уже з'явилися на офіційних сайтах вищих навчальних закладів. В основі правила не відрізняються від торішніх, наголошують у приймальних комісіях двох державних рівненських ВНЗ, за виключенням додатків по декількох спеціальностях. Стосуються вони змін профільних та непрофільних іспитів. То ж у 2013 вступники на перелічені напрями зможуть обирати між складанням іспиту з історії України або з всесвітньої літератури. Якщо із сайтом порозумітися складно, випускників та їхніх батьків чекають із запитаннями у приймальних комісіях ВИШІВ. Розібратися із правилами вступу та складанням Зовнішнього незалежного оцінювання допомагають і у школах. В 11-й майже половина випускників зареєструвалися на пробне тестування.

Не скоротили вибір випускникам у кількості ВНЗ та напрямів. Документи можна буде і наступного року подавати до 5 вищих навчальних закладів на три спеціальності у кожному.