Вже до кінця цього місяця слідчі обласного управління міліції обіцяють завершити розслідування кримінальної справи про гурт рівнян, який майже рік тероризував банківські установи.

Про це повідомив начальник слідчого управління Анатолій Грицишин. У кримінальній справі фігурують 4-ро молодих людей. Їм уже висунули звинувачення у скоєні 7 розбійних нападів, зокрема, на банки та магазин, а загалом на їхньому рахунку 10 епізодів злочинної діяльності. Зловмисники, розповіли в міліції, грабували банки не лише в Рівному. Слідчі кажуть, що мають чимало доказів їхньою причетності до розбійного банку на відділення «Приватбанку» в Луцьку у лютому минулого року. Тоді розповідали, що здобиччю озброєних злочинців стали понад 200 тисяч гривень.

Частину викрадених грошей та зброю оперативники вилучили при проведенні обшуків. Обвинувачені, розповідають правоохоронці, вину визнають частково. Окрім розбійних нападів, їм інкримінують ще й бандитизм, що є унікальним випадком для сучасної України.

Наразі 4-ро фігурантів кримінальної справи знаходяться в СІЗО. Їм загрожує більше 10 років позбавлення воля. Покарання для них обере суд.