Постаючи перед вибором, що ж краще: природний вигляд і довжина волосся або ж модельна стрижка, жінки часто вирішують не на користь стрижки. Довге волосся є однією з характерних ознак, які роблять жінку жінкою, як казали у фільмі “Службовий роман”, а отже, багато жінок відчувають у цьому свою перевагу перед коротко підстриженими суперницями.

Ось тільки одне “але”: довге і красиве волосся “робить жінку жінкою”, а далеко не кожна жінка так щедро обдарована природою. Частіше, зберігаючи довжину, здоровий і привабливий вигляд зберегти не вдається, якщо йдеться про прозаїчні будні, коли наше волосся повинне витримувати вітер, пил, спеку або холод, стресові навантаження і т.д.

Виходячи з дому з однією зачіскою, до роботи ми добираємося вже зовсім з іншою, і починається — гребінці, щітки, укладки... Хороша стрижка позбавить цього клопоту, якщо, звичайно, вона правильно підібрана до ваших потреб і типу обличчя.

Кажучи “потреби”, ми маємо на увазі те, що кожна жінка веде свій індивідуальний спосіб життя. Хтось категорично не приймає жодної метушні з укладками й фенами через брак часу, а хтось готовий присвячувати цьому години. Для когось достатньо, щоб стрижка мала акуратний діловий вигляд і якомога менше страждала при зіткненні з агресивним навколишнім середовищем, а хтось хоче, щоб вона була перш за все ефектною у вечірній і святковій обстановці. Якщо стрижка не “під нуль”, у неї може бути тільки два варіанти: гладка або недбала. Вибираючи гладкий, акуратний варіант, врахуйте, що його ідеальний вигляд створюється не сам по собі, а за допомогою тих же укладок. І якщо після цього ви потрапляєте на вулицю, вітер може не залишити від вашої первинної зачіски і сліду. Мало чим її поліпшить і те, що ви надінете головний убір.

Стрижка, що спочатку виглядає трохи недбалою, з кінцями волосся різної довжини і форми, не створюватиме таких проблем, бо для неї взагалі немає класичного еталону. Для її реконструкції достатньо не дивлячись збити руками волосся або пригладити — як вам заманеться. Професійна модельна стрижка так чи інакше буде такою залишатися.