Фото ілюстративне
24 травня в Україні і світі святкують День слов’янської писемності та культури.Також в цей день відзначають День авіаційного техніка, Європейський День Парків, Всесвітній день відеоігор, Міжнародний жіночий день за мир і роззброєння, Міжнародний день тіари, Всесвітній день шизофренії.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

24 травня за новим календарним стилем (6 червня - за старим) - вшановують память Симеона Стовпника (Дивногорця).

Преподобний Симеон Стовпник народився в 521 році в Антіохії Сирійській від благочестивих батьків Іоанна і Марфи. Його мати Марфа стала нареченою Христа, проте весь час молилася Богу, щоб народити дитину. І сталося диво. Однак, батько Симеона загинув під час землетрусу, а хлопчик загубився. Марфа знайшла його з Божою поміччю. Вона обіцяла виростити з нього слугу Божого. І вже в 11 років хлопчика висвятили на диякона. Преподобний Симеон полум’яно молився про дарування йому Святого Духа, і свята молитва подвижника була почута. Дух Святий зійшов на нього у вигляді палаючої свічки. Він заснував кілька монастирів, у зрілому віці проявив дари передбачення та молитвою міг врятувати урожай. У 560 році за наказом Господа святий подвижник на 39-му році життя прийняв від єпископа Селевкійского Діонісія священний сан. Бог відкрив йому приблизну дату його смерті, й Симеон скликав монахів та залишив їм свої настанови. А помер у 68 років, які присвятив службі Богу.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 24 ТРАВНЯ

24 травня день ангела у власників таких імен: Іван, Микита, Семен, Степан (Стефан), Федір, Олена, а також Олександр, Йосип, Кирило, Костянтин, Мефодій, Михайло, Ростислав.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ І ТРАДИЦІЇ

  • Зранку немає роси - піде дощ, а якщо роси багато - буде сильний вітер.
  • Пішов дощ - буде багато грибів.
  • Птахи високо в небі літають — до погожого дня.
  • Зацвіла шипшина - холодів більше не буде.
  • Якщо квіти шипшини закрилися вдень - чекай затяжного дощу.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 24 ТРАВНЯ

  • Не можна сумувати і жалітися на життя — будете сумні аж до осені.
  • Не можна сьогодні брати і не давати в борг, бо ці гроші буде важко повернути.
  • Не можна в цей день рвати гілки шипшини, якщо ви це робите не для лікувальних настоянок - інакше зіпсують стосунки з коханою людиною.