Днями рівненський художник Костянтин Качановський завершив роботу над новим муралом, який став подарунком для жителів Вараша.

Такий подарунок до 50-річчя міста зробило керівництво Рівненської обласної ради й презентував 9 вересня Андрій Карауш, розповіли у Вараській міській раді.

Арт розміщено на стіні будівлі біля міського Центру дозвілля (мікрорайон Будівельників, 2А). Працював над стінописом рівненський художник Костянтин Качановський.

За словами митця, це серія малюнків на території області − культура Рівненщини через призму візуальних образів. Зокрема, це вже третій малюнок. Перші два з'явилися у Рівному й Радивилові.

"На муралі дівчина, яка є уособленням культури. У Вараші вона зображена у вишиванці з орнаментом, притаманним даному регіону. У моїх роботах, переважно, позиціонується жіночий образ, який символізує збереження українських цінностей. Також малюнок поєднаний із тамтешніми технологіями, а саме з ядерною енергетикою. Такий собі синтез культури та технологій. Упорався із творчою роботою доволі швидко − упродовж трьох днів. Якраз і погода цьому сприяла", − розповідає Костянтин Качановський.

Нагадаємо, Костянтин Качановський – рівненський майстер стрітарту. Відомий серією стінописів, які почав створювати після повномасштабного вторгнення рa в Україну. Його роботи прикрашають будівлі Рівного та інших населених пунктів області. А також – звільнених від окупантів міст: Балаклії, Куп’янська, куди художник їздив у складі "культурного десанту".