Фото ілюстративне
17 жовтня 2023 року - День фармацевта або День аптекаря, який відзначають у третій вівторок жовтня. Крім того, 17 жовтня у світі відзначають Всесвітній день донорства та трансплантації органів, Всесвітній день травм, День електронних таблиць, Міжнародний день боротьби з бідністю.

 ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

17 жовтня віряни вшановують пам’ять пророка Осії - одного із 12 маленьких пророків Старого Завіту.

Пророк Осія, ім'я якого перекладається з івриту, як "порятунок". Осія жив і пророкував за часів правління Єровоама II до моменту падіння Ізраїлю і руйнування його столиці. Осія боровся з ідолопоклонниками, звертав людей в християнство.

Згідно з переказами, однією з причин, що послужили такій діяльності Осія, стала його дружина-розпусниця, яка зраджувала йому. Тоді Осія вирішив, що потрібно говорити людям про благочестя і істинну віру.

Також сьогодні день пам'яті святих мучеників Косми і Даміана.

Косма і Даміан жили в III столітті, були лікарями, ходили до людей і лікували їх безкоштовно, за що і називалися "безсрібниками". Одного разу святих зловили язичники, доставили правителю, який змушував їх зректися від Христа і намагався втопити. Імператор не повірив, що Косму і Даміана врятував Ісус, тому довго мучив їх, а потім убив мечем. Разом зі святими були закатовані їхні брати: Леонтій, Анфім і Євтропій.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

17 жовтня День ангела у власників таких імен: Андрій, Антон, Дем'ян, Йосип, Кузьма, Леонтій, Олександр.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ 17 ЖОВТНЯ

Ворони зібралися в зграї і сидять, насупившись - погода зіпсується.
Береза не скинула листя - зими ще не буде.
Небо на заході червоне - до сильного вітру.

 

ЩО СЬОГОДНІ НЕ МОЖНА РОБИТИ

Не варто довіряти незнайомцям, особливо якщо вони будуть вмовляти зробити якийсь вчинок. В цей день великий ризик бути обдуреним.
Сьогодні краще не починати нових справ і не будувати планів, а тим більше не можна про них розповідати, оскільки нічого не збудеться.