Волосся чи не найбільш беззахисне на всьому тілі. Особливо якщо ви не визнаєте всякі там шапки й капелюшки й носите у крайньому випадку капюшони. Перш ніж вдаватися до подібних крайнощів, необхідно зрозуміти, що ж відбувається з незахищеним волоссям у мороз.

А відбувається таке: від холоду кровоносні судини звужуються, циркуляція крові на шкірі голови уповільнюється, а отже, коріння волосся не одержує життєво важливих елементів. У результаті пропадають і сила, і краса волосся. Коріння швидко забруднюється, кінчики висихають. У цих випадках косметологи радять придбати спеціальні цілющі шампунів для коренів волосся і відновлюючі бальзами для кінчиків волосся.

Якщо ж носите головні убори, то, по-перше, поклопочіться про те, щоб внутрішній чохол капелюшка-шапки був з натуральної тканини, а по-друге, обов'язково знімайте їх у теплих приміщеннях, метро, магазинах. У жодному випадку не допускайте, щоб волосся потіло під ковпаком!

Постарайтеся не користуватися пластмасовими гребінцями – у холодний період волосся від них стає абсолютно “некерованим”. Робіть спеціальні маски для волосся – змішайте жовток і одну чайну ложку олії (наприклад, касторової) і нанесіть на вимите волосся на 20 хвилин. полный съемный протез