На Рівненщині відкрили три кабінети для людей, які постраждали від гендерного насильства. Запрацювали вони у Сарнах, Рівному та Дубно. у чому їхня особливість, дивіться далі на прикладі роботи одного з них.

Керівниця Дубенського пологового показує новенький гінекологічний кабінет. Його відкрили для жінок, з інвалідністю, тих хто постраждав від війни та хто має різноманітні захворювання. Оснащений він усім необхідним сучасним обладнанням.

Кабінет вдалося відкрити завдяки благодійним фондам та міжнародним організаціям з Данії. Керівниця центру громадських ініціатив Чайка Лариса Гунько розповідає, що тут можуть отримати допомогу і жінки, які постраждали від гендерного насильства. Важливий акцент тут роблять на наданні медико-психологічної допомоги.

Водночас очільник Дубно Василь Антонюк зазначив, Головне завдання сьогодні місцевої влади – зберегти пологовий будинок, як цілісний заклад. Тому й намагаються оновлювати його з допомогою міжнародних організацій та різноманітних фондів.

До слова, у дванадцяти областях України почали функціонувати 30 гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу, де жінки я зможуть отримати медико-психологічну допомогу.

Такі кабінети відкрито на базі прийомних та гінекологічних відділень, жіночих консультацій обласних, районних або місцевих лікарень, міських перинатальних центрів.

Читайте також: Спалах поліомієліту в Україні, який розпочався з Рівненщини, завершений