Нині писанку вважають одним із найголовніших надбань української культури. У ній зашифровані елементи світу і природи, традиції минулого, магія світобачення. Тому українську писанку недаремно визнають символом українського народу. Про це зазначають в Рівненському обласному центрі народної творчості.

Майстриня народної творчості, писанкарка Вікторія Степанюк розповіла і продемонстувала, якою наша Поліська автентична писанка.

Понад 300 писанок представлено нині на виставці "Писанка Рівненщини". Кожна з писанок має неповторний, унікальний авторський малюнок та колористику. Квіткові та геометричні мотиви поєднали в собі традиції Рівненського Полісся, - йдеться у повідомленні.

Всю цю довершену чарівність майстриня відписала за матеріалами, що їй передала етнографиня, дослідниця рідного краю, завідувач відділу етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець, які вона отримала з рук радивилівської дослідниці Надії Мельник.

Я неабияк загорілася бажанням відписати ці 300 писанок, адже у них прихована тисячолітня архаїчна історія, - акцентує Вікторія Миколаївна.



У Рівненському обласному центрі народної творчості запрошують всіх охочих помилуватися авторськими писанками та глибше дізнатися про секрети й традиції сакрального народного мистецтва.

Показ писанок впроходить за адресою: м. Рівне, вул. Олександра Борисенка (вул.Короленка), в ТРЦ на третьому поверсі і триватиме до 18 квітня.

Читайте також: Рівнянка вишиває сорочки воїнам ЗСУ