8-9 березня 2023 року відбулося засідання журі Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле", де члени журі переглядали конкурсні відеозаписи та визначали переможців.

Захід покликаний популяризувати пісенні твори національно-патріотичної тематики та твори, які оспівують славетні подвиги українського народу і події, пов’язані з проголошенням Карпатської України.

У цьому році фестиваль-конкурс "Красне поле" об’єднав рекордну кількість учасників -192 колективи та солісти (17 хорових колективів, 104 вокальних ансамблів, 6 квартетів, 12 тріо, 14 дуетів, 39 солістів-вокалістів). Це понад 1 500 співаків із різних куточків України – Волинської, Сумської, Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Одеської, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Кіровоградської та Закарпатської областей.

Лауреатом  І ступеня у номінації "Хорові колективи" став народний аматорський хор "Чорнобривці" КЗ "Гощанське об’єднання культури і дозвілля" Гощанської селищної ради Рівненської області (керівник - заслужений працівник культури України Леонід Сітовський, керівник оркестрової групи Дмитро Мазур).

Загалом на фестивалі прозвучало понад 400 патріотичних пісень, пронизаних мужністю та героїзмом, журбою та сумом, світлом та надією. Серед них значну частину займали стрілецькі пісні.

Сьогодні слова стрілецьких пісень звучать особливо актуально, адже наша багатовікова боротьба за незалежність триває. Нині тисячі українських захисників йдуть у запеклий бій, як колись йшли у бій січові стрільці. Тож, завжди пам’ятаймо, яку високу ціну ми платимо за свободу нашої країни!

Цьогоріч фестиваль-конкурс проходить у змішаному форматі, і незабаром, 19 березня відбудеться гала-концерт та нагородження переможців у м. Хуст Закарпатської області.

Читайте також: В Острозькому музеї колекцію "Кобзарів" поповнило унікальне видання рівненської мисткині