Фото ілюстративне
Сьогодні, 24 жовтня, Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй. Віряни вшановують пам'ять мученика Арефа. До Нового року залишилося 68 днів. 608-й день війни в Україні.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО

 

Також 24 жовтня Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй. По суті це платформа, де національні делегації можуть висловити свою думку. Саме тут відбуваються переговори, налагоджуються відносини та вирішуються проблеми.

 

Після Першої світової війни була створена Ліга Націй, яка повинна була захистити світ від природних і техногенних катастроф, війн тощо. Але до неї увійшли далеко не всі країни.

Під час Другої світової війни керівники країн, які боролися з фашизмом, усвідомили, що прийшов час створити такий механізм, який дозволив би забезпечити мир і не допустити воєн у майбутньому.

 

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 24 ЖОВТНЯ

24 жовтня День ангела відзначають: Олександр, Олексій, Теофіл, Петро, Афанасій, Микола, Лаврентій, Феофіл та Іван.

Талісманом людини, народженої 24 жовтня, є гранат. Камінь, який вважається символом пристрасті та кохання. Здавна вірили, що гранат є покровителем мандрівників, особливо мінерал зеленого кольору.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 24 ЖОВТНЯ

  • Місяць оточений легким серпанком і виглядає тьмяною – в найближчі дні буде негода, і, швидше за все, піде сніг
  • Висохлі листя шелестять на деревах – чекай снігопаду
  • Кури рано на сідало сіли – буде мороз. При цьому, чим вище сідають птахи, тим сильнішим буде холод
  • Домашня птиця голову під крило ховає – чекай похолодання

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ В ЦЕЙ ДЕНЬ

  • Не можна залишати безлад вдома, залишати немиту підлогу і посуд. Потрібно навести чистоту, в іншому випадку весь наступний рік будуть переслідувати невдачі у фінансових справах.
  • Не можна гратися з вогнем. Це може спровокувати небажані наслідки.
  • Забороняється 24 жовтня дивитися на ворон (а тим більше рахувати їх). У народі вірили: якщо зустрінешся з поглядом ворона — готуйся до великих проблем.
  • Якщо на Пилипа перераховувати або перекладати гроші з місця на місце, можна "недорахуватися монет", говорили предки. Іншими словами, скоро доведеться розлучитися з частиною нажитого.