Чоловік працював лише вночі і лише в селах Рівненського району. У Новій Любомирці він обікрав магазин “Продукти”.

Світлана Панкуліч, продавець магазину: "Прийшла я на роботу, відкрила замки. Відразу на вікно уваги й не звернула. Побачила, що на столі розкидані мої документи. А коли повернулася, дивлюся, що вікно вибите і відрізані ґрати. Ще були розкидані коробки цукерок, розсипані крупи. Порилися там, де гроші лежать. У мене якраз був прихід товару на велику суму – він увесь і зник. Ми саме отримали кури-гриль, морожені стегенця, дорогі цигарки, вино, шампанське, цукерки, каву, шоколадки, вафлі в пачках. Знаєте, крадіжки з нашого магазину траплялися й раніше, але усіх злодіїв правоохоронці знаходили".

Попрацював Олександр і в селі Ясениничі. Тут він також обікрав продуктовий магазин. Спіймати крадія вдалося випадково. Під час новорічно-різдвяних рейдів правоохоронці затримали Олександра в одному з рівненських притонів.

Віталій Мархальчук, перший заступник начальника Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області: "Проведеними оперативно-розшуковими заходами в ході відпрацювання району під час новорічно-різдвяних святкувань оперативним складом, а саме працівниками карного розшуку, в обласному центрі на одному з притонів був затриманий громадянин Олександр, неодноразово судимий за крадіжки, зокрема, й з магазинів. Даного громадянина доставили у райвідділ міліції".

За словами правоохоронців, спочатку Олександр зізнався в одному злочині. Згодом – розказав і про інші. Зараз слідчим відомо 13 епізодів крадіжок. Чоловік завжди діяв за однаковим планом. До магазинів потрапляв переважно через вікна – вибиваючи скло або розгинаючи ґрати. Із собою нікого не брав. Іноді, залишаючи місце злочину, знову загинав ґрати, аби після нього потрапити до магазину цим шляхом більше ніхто не міг. Зазвичай Олександр викрадав продукти харчування та спиртні напої – небагато, аби вистачило на день-два. Споживав їх сам чи з друзями. Не мав ані родини, ані постійного місця проживання. Тепер у чоловіка буде де жити. Наступні років п’ять йому доведеться провести у в’язниці.