Фото ілюстративне
Як повідомили у Рівненській ОВА, з початку 2022 року у Рівненській області усиновили 8 дітей. Батьками однієї з них стали іноземці. Також розпочато процес усиновлення ще стосовно двох дітей.

Окрім того, на Рівненщині є 32 сім’ї-кандидати в усиновлювачі.

Нагадаємо, 30 вересня в Україні встановлено День усиновлення. Повномасштабна військова агресія рф внесла свої корективи в процес усиновлення. Цього року державні органи виконавчої влади, які працюють у цій сфері, зіштовхнулися з новим викликом: правом дитини бути усиновленою під час війни. Багато дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування були тимчасово евакуйовані в безпечні регіони та за кордон.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль вдячний тим, хто свідомо взяв у сім’ю дитину.

«Мрію, аби в нашій області бажаючих віддати тепло материнської любові та підставити надійне батьківське плече, ставало якомога більше», - зазначив очільник області.

Також Віталій Коваль додав, що на порталі «Дія» створено онлайн-послугу «Усиновлення: реєстрація кандидатом». Таким чином можна подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі не тільки офлайн, а й дистанційно. Послуга в Дії надає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи. 

Читайте також: На Рівненщині 13-річна школярка влаштувала вуличні шашкові батли, щоб допомогти ЗСУ