Вони приїхали до Рівного, тікаючи від війни. Тимчасові переселенці із Ірпіня, Маріуполя, Харкова, Феодосії, Києва, Мелітополя і не лише стали першими випускниками мовних курсів для внутрішньо переміщених осіб.

Мовні курси для переселенців у Рівному організували представники Рівненського міського об’єднання товариства “Просвіта” ім. Т. Шевченка, а підтримав цю ініціативу міський голова Олександр Третяк.

Загалом курси “Філіжанка мови по-рівненськи” включали 24 години занять, більшість з яких практичні. А вчора, 24 травня, випускники отримали сертифікати про закінчення навчання.

“Я розумію, що не всі ви перейдете на українську у повсякденному житті, хоча дуже на це сподіваюся. Та знаю, що тепер ви можете сміливо це зробити. Головне, щоб ваше серце було сповнене любові — до української мови, пісні, танцю, культури — всього українського та України,” - відзначила заступниця начальника Управління освіти м.Рівне та очільниця міської «Просвіти» Катерина Сичик.

Вручив сертифікати про завершення курсів випускникам міський голова Рівного Олександр Третяк.

“Пишаюся кожним, хто не боїться вчитися, не боїться удосконалюватися! Пишаюся вами, і вдячний за ті позитивні емоції, які кожен з вас дарує нам і Рівному,” - відзначив міський голова. 

Читайте також: На Рівненщині обговорили вступну кампанію-2022