На засіданні наукової ради Рівненщини представники закладів вищої освіти презентували умови вступу. Серед них і Луганський державний медичний університет, який переїхав в область.

Вже з 1 червня на усіх сайтах закладів будуть оприлюднені особливості навчання та вступу. Документи приймальна комісія прийматиме онлайн.

«Вступна кампанія-2022 буде зовсім іншою. Це зрозуміло. Проте, приємно, що збереглися умови щодо вступу за підсумками тестування", - зауважив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

До слова, на Рівненщині 5388 учнів вже підтвердили бажання проходити національний мультипредметний тест в області.

Окрім того, наші учні також мають унікальну можливість скласти таке тестування за кордоном. Наразі ще триває процес підтвердження.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, потрібно співставити освітні потреби з економічним попитом. Адже діти, які вступають на навчання, повинні бути працевлаштовані. Тому, як ніколи, стає актуальним регіональний проєкт «Rivne work hub», який вже понад рік позитивно впливає на внутрішній ринок праці області.

«Аналізуючи тенденції сьогодення, ми зробили висновки, що саме за 5 напрямками і релокуються підприємства в наш регіон. А це – деревообробна та меблева промисловість, ІТ-сектор, сільське господарство, логістика, агропереробка. Саме час у такий бізнес впроваджувати дуальну освіту», - зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі РОДА, заступник голови наукової ради Костянтин Мокляк.

Заступниця голови наукової ради Світлана Левицька додала, що цьогоріч необхідно забезпечити якісну, але спрощену вступну кампанію, а також створити комфортні умови в аудиторіях та гуртожитках.

"Очікуємо трохи більше студентів з інших областей. Принципи чесності та відкритості продовжуємо тримати й надалі», - підсумувала Світлана Левицька.

Читайте також: У торговельній мережі Рівненщини податківці виявили порушень на 746 тисяч гривень