У Рівному протестували переселенців на рівень цукру у крові. Акцію провели в одному із гуртожитків? де проживають внутрішньо переміщені особи. Адже через постійні стреси, які у зв'язку з війною переживають люди, ризики виникнення діабету зростають. Скільки переселенців зважилися на таку процедуру та чи виявили у когось захворювання, дивіться далі у сюжеті.

Ніна Терезинова міряє рівень цукру у крові. Зараз цей показник у межах норми. Але виключно через постійний контроль свого здоров`я.

Жінка родом із Луганської області. В Рівне з усією родиною змушена була втікати від війни. Так само як і Роман Захарченко. Чоловік до активних бойових дій проживав у Сумах. Там наприкінці лютого пішов на прийом до лікаря, який і поставив діагноз - підвищений рівень цукру у крові.

Нині чоловік контролює свій рівень цукру з допомогою ліків. Коли ж дізнався, що в гуртожитку, де тимчасово проживає, вимірюватимуть показники цукру, пішов на процедуру один із перших. Не пропустила такої можливості і жителька Луганської області. Яка, до слова, хворіє на цукровий діабет упродовж 10 років.

Повторно проконсультуватися жінка зможе в сімейного лікаря, який закріплений за гуртожитком де тимчасово проживають переселенці. До слова, саме через війну, до внутрішньо переміщених осіб і приїхали "Мисливці за діабетом". Адже стрес, який переживають люди в такий період є одним із чинників виникнення цього захворювання.

Загалом на Рівненщині зареєстровано близько 20 тисяч пацієнтів з цукровим діабетом, з них 329 дітей. Якщо ж захворювання не лікувати, або не вчасно виявити, призвести це може до тяжких наслідків.

Тому краще цукровий діабет попередити, регулярно перевіряючи рівень цукру у крові. На таке тестування в одному із рівненських гуртожитків станом на 16 годину прийшли 129 внутрішньо переміщених осіб. 10 із них мали підвищені показники, а в 1 людини цукровий діабет виявили.

Читайте також: Які наслідки матиме об‘єднання двох навчальних закладів у Рівному