Оптимізація чи ліквідація? У Рівному школу під номером чотири хочуть приєднати до ліцею "Престиж". Освітяни кажуть, навчальний процес і надалі буде безкоштовний, робочі місця педагогів та працівників збережуть. Чому виникла потреба оптимізувати заклад, та що пропонують батькам майбутніх першокласників, дізнавався Дмитро Тригубець.

Тетяна Дем'янчук мама трьох дітей. Старша навчається у другому класі школи номер чотири. Менший син наступного навчального року стане першокласником. Попри плани матері обрати школу, в якій вже навчається її дитина - жінці, схоже доведеться шукати інший навчальний заклад.

Така проблема не лише у Тетяни. Батьки учнів початкових класів школи, яку планують приєднати до ліцею "Престиж", прийшли на зустріч з представниками управління освіти. Питань чимало - адже майбутніх першокласників вже планують навчати у корпусі, що знаходиться на вулиці Данила Галицького. Ба більше, для більшості процес злиття закладів став справжньою несподіванкою.

В управління освіти пояснюють - нині триває реформа освіти. Тож, за усіма критеріями четверта школа повинна була б стати гімназією, тобто дев'ятирічкою вже цьогоріч, у вересні. Після приєднання закладу до ліцею "Престиж", учні 2-11 класів і далі навчатимуться у приміщенні четвертої школи, педагоги та тех працівники і далі працюватимуть у цьому ж приміщенні та зі своїми учнями. А от початкову ланку школи, упродовж кількох років планують повністю перенести до приміщення "Престижу."

У ліцеї "Престиж" окрім навчання на безоплатній основі, надаються і платні освітні послуги за письмовою заявою. Для батьків учнів ЗОШ №4, яку згодом приєднають до даного закладу - це ще одне важливе питання:

Тим хто все ж проти такої ініціативи, як альтернативу пропонують віддати дітей до першого класу у дев'яту чи вісімнадцяту школу. Обіцяють і сприяти зарахуванню дітей і до інших обраних закладів освіти.

Читайте також: У Рівному з понеділка відновлюють роботу вісім дитячих садків