27 березня у світі відзначають День нефролога, Міжнародний день театру, Міжнародний День віскі. Церква цього дня вшановує пам’ять преподобного Венедикта.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

Православна церква в цей день вшановує преподобного Венедикта Нурсійського (480-547) – небесного покровителя Європи, реформатора західноєвропейського чернецтва, засновника в Європі першого монастирського ордену з суворим статутом, який отримав широке поширення в Західній Європі, православній та католицькій церквах.

Ще 27 березня – день святкування Федоровської ікони Божої Матері. За переказами, образ був створений святим апостолом Лукою. На Русі ікона була знайдена в 1239 році. Перед нею молився Олександр Невський. Після смерті князя явилася його молодшому брату – Василю Ярославовичу (князю Володимирському). Свою назву образ отримав по храму, в який його помістив Василь Ярославович, ? кафедральному собору м. Костроми в ім’я Федора Стратилата. З цією іконою пов’язано багато чудесних подій.

Федоровськой іконі Божої Матері моляться про сімейне щастя, міцне здоров’я, легкі пологи і народження здорової дитини.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

27 березня, іменини відзначають власники таких імен: Василь, Юлія, Данило, Яків, В'ячеслав, Юрій, Григорій, Георгій, Стратон та Акакій.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ
  • Грім сьогодні віщує тепле і врожайне літо.
  • Дятел активно стукає по деревах - до потепління.
  • Денний вітер посилюється до вечора - буде буря.
  • Якщо на Федора-скотаря мороз, то весь тиждень холодно буде.
  • Хмари швидко і високо пливуть – на гарну погоду.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

Не можна дивитися в дзеркало, щоб не накликати біду.

Ще не можна ходити на полювання.

Не можна працювати з гострими предметами.