Захищаючись, ДАІшники застрелили тварину. Це сталося у селі Бадівка Острозького району. Тут інспектори ДАІ зупинили мопед Yamaha без державних номерних знаків, яким керував 38-річний місцевий житель Сергій. Зупинившись, водій кинув мопед і разом із собакою, яка була на повідку, кинувся тікати.

Пітбультер'єр кинувся на одного з інспекторів, вхопивши за ліву руку, яку щосили почав шматувати. ДАІшник застосовував сльозогінний газ, але це лише сильніше розлютило пса. Тоді капітан міліції, діставши пістолет Макарова, зробив два попереджувальних постріли в повітря, але на собаку це не вплинуло. Тоді ДАІшник випустив ще дві кулі. Вони влучили у пітбультер'єра. За кілька хвилин тварина померла, а власника собаки забрали до міліції. Правоохоронцям чоловік пояснив, що собака його захищала, вона начебто завжди так робить, коли до нього наближаються незнайомці.

Експертиза підтвердила: Сергій керував мопедом напідпитку. Тим часом інспектора Сергія Мартинюка, на якого напала собака, госпіталізували в районну лікарню. В нього медики виявили множинні рани правої руки, рвані рани лівої руки, множинні укуси правої ноги та садини гомілки. Власник пітбультер'єра, який дав тварині команду «фас», зараз спілкується зі слідчими міліції. За напад собаки на працівника міліції йому загрожує кримінальна відповідальність.