Фото ілюстративне
У Рівненській області, вперше в цьому році, внаслідок вживання недоброякісних консервованих огірків домашнього приготування, сьогодні зареєстрували випадок ботулізму у 41-річної мешканки м.Рівне.

Хвора знаходиться на стаціонарному лікуванні з характерними симптомами для ботулізму: порушення зору, утруднення ковтання, онімінням нижньої щелепи.

Діагноз лабораторно підтверджений в лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Про це повідомили на сторінці центру у Фейсбуці.

Довідка.

Ботулізм – це дуже небезпечне і в багатьох випадках смертельне токсико-інфекційне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів, заражених мікробом групи клостридій. Збудником є бактерія – Clostridium botulinum. Спори клостридій у великій кількості присутні в грунті, де можуть існувати довгі роки, у кишечнику багатьох тварин, звідки з фекаліями потрапляють у грунт, а також в мулі озер і морів від риб, молюсків. Харчові продукти, забруднені цим мікробом і недостатньо оброблені, стають причиною захворювання на ботулізм.

Читайте також: Українці з ковідом або грипом зможуть відкрити лікарняний у дистанційному режимі