Навіть в освіченому XXI столітті ми продовжуємо плювати через ліве плече, триматися за гудзик, якщо дорогу переходить чорна кішка. А в інших країнах є куди більш екзотичні та дивні для нас забобони.

 Смертельна жуйка

Уявіть собі, освіжити дихання після заходу сонця за допомогою жуйки в Туреччині - погана прикмета. Турки вважають, що в темряві ви пережовувати плоть мерців. Бридко, чи не так?

Італійська п'ятниця

Зовсім не 13, як подумали ви. Для італійців набагато страшніше П'ятниця 17. А все тому, що в римській цифрі XVII використовуються ті ж символи, що і в слові "vixi" ( «моє життя закінчене»).

Японський пуп

У Країні висхідного сонця дітей змалку вчать в грозу закривати живіт. Адже бог грому весь час напоготові: готується вкрасти і з'їсти твій маленький пупок!

Дорога «пята точка»

А в Малайзії всі дуже хвилюються за попу. Щоб уберегти її від хвороб та інших неприємностей, ні в якому разі ніколи не сідайте на подушку.

Мітла

У Нігерії вважається, що удар мітлою може позбавити чоловіка сексуальної сили, а то і зовсім головного органу (і мова не про мозок). Прокляття можна нівелювати, гарненько відлупцювавши кривдника цією самою мітлою.

Не їж – козеням станеш

У Руанді жінки ні в якому разі не повинні вживати в їжу м'ясо козла. Якщо, звичайно, не хочуть відростити собі борідку.

Ні кроку назад

Ходити спиною вперед не можна в Португалії. Інакше вас за вашими ж слідами може знайти сам диявол!

Відьмине вікно

В американському штаті Вермонт досі є будинки з вікном-ромбом. Вважається, що в таке не залетить відьма.

Батьківський палець

Японці, проходячи повз кладовище або похоронну процесію, обов'язково ховають в кишені великі пальці рук, захищаючи, таким чином, від смерті своїх батьків.

Вентилятор-вбивця

У Кореї вважають, що вентилятором можна користуватися тільки у відкритій кімнаті. Інакше «дихання смерті» не дозволить вам прокинутися. Місцеві виробники навіть встановлюють на  вироби автоматичний таймер вимикання.

Той, кого не можна називати

На відміну від більшості попередніх ця - цілком собі сучасна прикмета. Аргентинці вважають дияволом у плоті екс-президента країни Карлоса Менема. Настільки він їм не подобається, що вимовляти його ім'я вголос - стовідсоткова гарантія біди. Якщо ж хтось  бовкнув зайвого - аргентинці не стукають по дереву, а тримаються за груди або геніталії - в залежності від статі.

17 прикмет, які точно привернуть удачу і багатство: це варто перевірити

Які коштовності і прикраси привертають біди та нещастя