У Рівному пологовий залишився без ліків, які колють дітям, що народилися передчасно.

За словами головної лікарки медзакладу Світлани Муравської у лікарні залишився тільки один флакон легеневого суфрактанту. Це ліки, які колють недоношеним малюкам, щоби запрацювали легені.

"Препаратом лікарні має забезпечувати держава. Придбати його самостійно не усім батькам по кишені, адже одна доза препарату коштує від 13 до 19 тисяч гривень. А деяким малюкам потрібно кілька таких уколів", - наголошує Світлана Муравська.

Кандидат на посаду міського голови Рівного, нардеп 7-8 скликань ВРУ Юрій Вознюк вимагає не ігнорувати потреб пологових та не ставити під загрозу життя немовлят.

"Сьогодні є величезна проблема, і це є проблема Міністерства охорони здоров'я, яке не фінансує повною мірою пологовий будинок, і є такий препарат - легеневий сурфактант, який потрібний для новонароджених діток, які народилися передчасно. Я думаю, ми це питання вирішимо", - зазначив народний депутат VII-VIII скликань Юрій Вознюк.

Ініціативу підтримала також Ірина Суслова, лідерка жіночого руху партії "За майбутнє".

"Класний пологовий будинок, професійний колектив людей, які рятують життя дітей, і ми бачимо повне нерозуміння зі сторони Міністерства охорони здоров'я про забезпечення найнагальніших потреб", - говорить народна депутатка України, Ірина Суслова.

Читайте також: Юрій Вознюк викликав опонентів на дебати (+відео)