До свята Покрови у Рівному відкрили перший пивний історичний квартал. Він обмежений вулицями: Коперника, Соборна та Петра Могили. Будівлі створені у європейському стилі. Зокрема, польському та німецькому. Свято відвідали більше сотні містян. Як усе відбувалося - розповість і покаже наша Яна Євтушок.

Незвична архітектура та будинки, яким більше ста років. Свого часу історично саме цей квартал належав власникам пивзаводу. Пройшли роки та деякі будинки зовсім зникли. Натомість, Мар'яну Годі, власнику Рівне нського пивзаводу вдалося повернути деякі будівлі кварталу.

Міський голова Рівного Володимир Хомко зауважив, цей історичний квартал, безсумнівно можна вважати родзинкою міста. Вона є не лише привабливою, а й перспективною для розвитку туризму.

На відкриття історичного кварталу чекали, без перебільшення, багато рівнян. У програмі свята були виступи народних колективів, пивні змагання з подарунками, віденський вальс, майстер-класи для дітей, море веселощів.

З часом це буде квартал-комплекс, де рівняни та гості міста зможуть відвідати музей та особисто зробити дегустацію пива, провести екскурсії межами підприємства та гарно відпочити. 

Читайте також: Рівне нський Міський Будинок культури святкує 65-річчя