Дізнайтеся декілька маленьких хитрощів, які допоможуть вам отримати хороший урожай овочів.

1. Баклажани
 
Для баклажанів під час цвітіння хороша підгодівля настоєм трав. Для цього в бочку на 100 л закладають 5-6 кг дрібно нарізаної кропиви, листя кульбаби, подорожника, мати-й-мачухи, додають відро коров'яку, заливають бочку по вінця водою, ретельно перемішують. Через тиждень настій знову ретельно перемішують і поливають по 1 л на рослину. Підживлення повторюють через 10 днів.
 
2. Бобові
 
Коли бобові стручки трохи підростуть, прищепіть верхівки пагонів. Це збільшить приплив поживних речовин до зростаючого насіння і захистить посіви від бурякової попелиці. А для профілактики появи останньої вибирайте для посіву бобів сонячні ділянки.
 
3. Капуста
 
Раніше для того, щоб розсада капусти білокачанної добре прижилася, щоб не розтріскувалася, насіння до посіву готували наступним чином:
 
на 16 годин замочували їх у розчині аскорбінової кислоти (0,1 г кислоти на 1 л води), кожну годину акуратно перемішували;
 
 
потім розчин зливали, насіння промивали і ставили на пророщування.
 
За вегетаційний період капусту добре підгодувати 8 раз по листу наступним розчином: 1 г аскорбінової кислоти, 60 г сечовини, 4 г подвійного суперфосфату на 10 л води.
 
Капусту часто підгортають, щоб у неї з'являлися і росли додаткові корені, поліпшувалося кореневе живлення.
На одну грядку капусту (редис, редьку) висаджують не раніше, ніж через 2-3 роки. Ділянки під посадку кольрабі та брюссельської капусти навесні не удобрюють гноєм.
 
4. Огірки
 
Для попередження хвороб огірки обприскують наступним розчином - на 10 л води беруть 1 склянку молока, 10 крапель йоду, 1 ст. ложку питної соди, половину бруска господарського мила.
 
Кріп сприяє збільшенню врожайності огірків, а посадки цибулі і часнику вбережуть їх від бактеріозу: щоб сильніше виділялися фітонциди, стрілки у міру відростання надрізають.
 
Не розміщуйте поруч з огірками жоржини, майорця, гладіолуси, канни, флокси, які є резерватами вірусів мозаїки. З цієї ж причини видаляйте бур'яни, особливо осот польовий, молочаї.