Попелиця зелена, жовта, чорна або помаранчева любить селитися і на городніх і на кімнатних рослинах. Вона не щадить нічого, від колоній попелиці страждають великі плодові дерева, кущі, овочеві та декоративні культури. Попелиця може заподіяти чимало шкоди плодовим деревам, кущам, овочевим та декоративним рослинам, проте існують народні способи боротьби з нею.

Змиваємо водою
 
Так, цих комах можна видалити, направивши струмінь води на місце їх проживання. Попелиця просто змивається на землю, самостійно піднятися наверх вона не може.
 
Мило з содою 
 
Добре допомагає від попелиці мильний або мильно-содовий розчин. Для приготування беремо літр води і додаємо 4-5 столових ложок засобу для миття посуду, прального порошку або рідкого мила. Струшуємо до появи піни і обприскуємо уражені рослини. Рекомендують проводити "мильні" обприскування в похмурі дні, щоб уникнути опіків на листках. До речі, мильний розчин - найкращий засіб для боротьби з попелицею на кімнатних рослинах. 
 
Ще один варіант: чверть шматка господарського мила і столова ложка кальцинованої соди на літр води. Не тільки від попелиці позбавляє, але ще і проти борошнистої роси на агрусу та смородині чудово працює. 

Чистотіл звичайний
 
Пучок свіжих або сухих стебел чистотілу настояти у воді протягом 1-2 днів, і цим настоєм обприскувати рослини. 
 
Шкірка цитрусових
 
200-300 грамів апельсинових або лимонних шкірок залийте літром окропу, дайте настоятися три дні в темному і теплому місці. Використовуйте для обприскування хворих рослин.
 
 
Цибуля
 
Дрібно наріжте звичайну цибулину, залийте літром води, щільно закрийте і дайте настоятися протягом семи годин. Цибулевий настій врятує кімнатні квіти не тільки від попелиці, але і від павутинного кліща.
Використовувати для обприскування.
 
Ефірні масла проти попелиці 
 
Рецепт 1. 
 
На два літри води береться чарка вершків, в які додано по 10-15 крапель ефірних масел чебрецю, кедра, лаванди і чайного дерева. Для гарного результату необхідно провести три обробки з інтервалом в один день.
 
Рецепт 2. 
 
На 2 літри води потрібні 2 столові ложки рослинної олії, 1 чайна ложка засобу для миття посуду, по 8 крапель ефірних масел м'яти і апельсина і 12 крапель олії лаванди. Все збовтуємо і обприскуємо. 
 
Настій тютюну
 
Витрусіть тютюн з найдешевших сигарет, видаливши фільтри. Знадобиться 1 стакан. Залийте сировину 3-4 л окропу і дайте настоятися 24 години. Потім настій потрібно процідити і обробити їм уражені рослини з обприскувача - зверху і знизу листя.
 
Настій золи
 
Візьміть 1 стакан золи, залийте 5 л окропу і настоюйте 1 добу. Потім обробіть рослини цим настоєм з обприскувача.