Для того, щоб розмножити улюблений сорт лілій, існує один простий спосіб, який дозволяє отримати відразу безліч дочірніх цибулинок. Все, що вам буде потрібно для цього, - сама цибулина, трохи торфу (підійде і грунт для квітів і розсади).

Перед посадкою відокремте кілька верхніх лусочок (допустимо знімати до 1/3 лусок, якщо цибулина велика, але не перестарайтеся, щоб занадто не послабити її).
 
Цибулину після цього відразу висадіть в грунт, а лусочки помістіть в поліетиленовий пакет з торфом.Якщо торф зовсім сухий, потрібно злегка побризкати на нього водою з пульверизатора і почекайте, поки він вбере вологу.
 
Рівномірно розподіліть лусочки в грунті, закрийте або зав'яжіть пакет і прикріпіть до нього етикетку з назвою сорту лілії, від якої взято матеріал. Обов'язково підпишіть пакет, щоб не переплутати сорти.
 
 
Пакети можна скласти в коробку і зберігати в домашніх умовах або на балконі, веранді, терасі. Буде потрібно від двох тижнів до місяця - і ви помітите, що на кожній лусочці з'явилися маленькі цибулинки з зачатками корінців.
 
Коли дітки підростуть, і у них з'являться хороші, сильні корінці, їх можна відокремлювати від луски і висаджувати в грунт. Бажано відвести для них окрему грядку з максимально сприятливими умовами, щоб нічого не заважало їм рости і розвиватися.