Кожен з нас точно чув, що святкувати 40-річчя не можна. Але чому ж є така заборона? Читайте далі сім прикмет, а вже вірити в них чи ні – вирішувати тільки вам.

 Біблійне підгрунтя

Заборона святкувати сороковий ювілей, пов'язана з цифрою 40:
 
• 40 днів Ісус перебував у пустелі, де піддавався спокусам диявола;
• 40 днів тривав Всесвітній потоп;
• 40 днів душа людини знаходиться на землі після смерті;
• 40 років єврейський народ блукав по пустелі.
 
До слова, 40 днів після народження дитини молода мама вважається «нечистою» і не має права заходити до церкви.
 
Ангел-охоронець  
 
По одному з повір'їв, яке дуже популярне, саме до 40-річчя від людини відступає його ангел-охоронець, залишаючи його без вищого захисту.
 
 
Негатив по-азійському
 
Жителі Східної і Середньої Азії вважають «четвірку» числом, що несе зло, нещастя і смерть. Тому це число відсутнє в позначенні поверхів, квартир, лікарняних палат, каналів телебачення і назвах техніки.
 
Пєднання сор і рок
 
Ті, хто не вірить в магію чисел, вбачають негатив в тому, що в буквеному еквіваленті цифра «40» складається з двох слів «сміття» і «рок». Це поєднання можна розуміти як сміття (нечистота і рок) - доля, неминучість, результат.
 
У планетарному масштабі
 
Ряд астрологів вважають 40-річний рубіж кризовим, оскільки з 39 до 43 людина перебуває під важким «патронатом» планети Уран, який на цьому етапі стає в опозицію.
 
Такий стан Урана веде до раптових і великих змін в житті - від зміни місця проживання, роботи, до серйозної переоцінки цінностей, банкрутства, криз і хвороб. На «руку» Урана в цей період працює ще і Плутон, що вносить в кризу метання, паніку і плутання життєвих орієнтирів.
 
Пам’ять предків
 
Заборона на святкування 40-річчя може бути пов'язана і з тим, що тривалість життя наших предків була дуже коротка. Дожив до 40 років вважався вже глибоким старцем: випадали зуби, волосся, обличчя покривали «кілометри» зморшок, тіло «окупували» хвороби, з якими виснажений 40-річний організм насилу справлявся.