І відразу після посадки, і під час цвітіння, і в пору плодоношення перець потребує великої кількості поживних речовин. Інакше рослини почнуть витягатися, сповільнюватися в зростанні, знижувати врожайність або хворіти. Чим же підживлювати перець для гарного росту і для багатого врожаю?

 Після висадки рослин перцю в грунт  перший раз на новому місці їх бажано удобрити вже через два тижні після посадки - за цей час коренева система цілком повинна встигнути адаптуватися. Для цього в 10 л води розчиняють по 2 ч.л. сечовини і суперфосфату. На одну рослину витрачають по 1 л розчину. Також можна підгодовувати рослини органікою - наприклад, розведеним у воді перепрілим гноєм (1: 5) або пташиним послідом (1:20).

З органікою потрібно бути дуже обережними і не допускати перевищення дозування. Так як пташиний послід або гній цілком можуть обпалити коріння. А аміак, що утворюється при розпаді сечової кислоти, може уповільнити зростання молодих рослин.
 
Зростаючий перець підгодовують в міру необхідності - від 2 до 4 разів за сезон.  Другу підгодівлю проводять, коли на перці утворюються зав'язі. На 10 л води беруть 10 г аміачної селітри, 25 г суперфосфату і 25 г сірчанокислого калію.
 
 
Наступні підживлення проводять тільки в разі потреби (з інтервалом два тижні), якщо у рослин уповільнився розвиток.
 
Найкраще поєднувати внесення добрив з черговим поливом. Так ви захистите коріння рослин від опіків.
 
Щоб рослини швидко розвивалися, щотижня підгодовуйте їх настоєм золи (2 склянки золи на 10 л води) або настоєм кропиви з додаванням гною.