Зоопарк на карантині. Вже більше місяця мешканці рівненського звіринця без відвідувачів. Тварини сумують за людьми, а працівники зоопарку думають, де брати гроші на його утримання. Адже запаси закінчуються, а надходжень від продажу квитків немає.

Не пускають і журналістів. Директор звіринцю каже, дотримуються усіх умов карантину. Контакт з тваринами мінімізували навіть для працівників.

Вже є така інформація, підтверджена американськими вірусолагами, про те, що тигри у зоопарку Нью - Йорка вже хворіють, вони передали хворобу левам сусіднього вольєру. Тому ми вважаємо, що сьогодні краще утриматись від відвідування людей, - розповідає директор рівненського зоопарку Олег Павлюк.

Додають, життя у зоопарку триває. Весна - час поповнень. Так народились малюки у шотландської худоби, баранів, лемурів, а найбільше з'явилось козенят.

Працівники зоопарку зараз самостійно знімають відео і показують людям життя тварин на своїй сторінці у фейсбуці. Водночас розмістили реквізити і для благодійної допомоги. Адже живуть майже за власні заощадження. 20 відсотків коштів зоопарк отримує з міського бюджету, а 80 відсотків заробляє сам. Зараз прибутку від продажів квитків не мають. Найбільше відвідувачів зазвичай весною. Як виживатимуть далі - не знають.

Складне попереду, до оголошеного 11 травня ми маємо запас, ми прохарчуємо тварин, ми оплатимо комунальні, але якщо затягнеться далі то нам потрібна буде допомога з бюджету бо ми не отримуємо прибутку від продажу квитків.

Тварини за відвідувачами сумують, додає керівник зоопарку. Кілька тижнів на самоті. До уваги людей вже звикли.