З появою в нашому житті соцмереж стало складно відрізнити реальне життя від віртуального. Наші знайомі і просто випадкові люди в стрічці викладають фото з відпочинку, хваляться досягненнями, на що багато хто з нас реагує більш ніж болісно. Як же уникнути порівняння з іншими, часом зовсім чужими нам людьми?

Ваші успіхи не менш важливі

Якщо ви вкотре прокручуєте стрічку новин, де знову і знову бачите чужі успіхи, які не залишають вас байдужим, подумайте, напевно ви зовсім недавно завершили справу, якою можете пишатися, будь то успішна операція на роботі, ваша дитина отримала похвальну грамоту в школі або ж ви домоглися заповітної цифри на вагах. Коли ми концентруємося на негативних думках, ми абсолютно забуваємо, що наші успіхи ні в чому не поступаються чужим, різниця лише в тому, що ви не ділитеся ними з онлайн-світом.

Намагайтеся розвивати нові якості

Ми живемо в суспільстві, а значить схильні до його впливу: нам диктують, що купувати, як виглядати і чому вимірюється успішність в даний момент. Однак є речі, які неможливо осягнути і за все життя, і які роблять вас абсолютно унікальною людиною, до цих речей можна віднести великодушність, любов, щедрість, співпереживання і інші моменти, що формують вашу особистість. Ніякі матеріальні аспекти не зроблять вас людиною, за якою хочеться йти, якщо ви будете порожні всередині.

Досконалості досягти неможливо

Одна з наших найбільших помилок - вважати, що кожна людина абсолютно щаслива, у неї немає ніяких проблем, не те, що у нас. Це неможливо. Те, що ви ми можете бачити в Мережі, - лише частина життя, яку не соромно показати, врешті-решт, будь-яка людина прагне до визнання суспільства, так вже влаштована наша психіка. Не потрібно судити про життя людей по їх постам в соцмережах, пам'ятайте, що вам показують далеко не все.

Знайдіть натхнення

Ним може стати чуже досягнення або ж сам спосіб. Напевно у вашій області діяльності є фахівець, на якого ви хочете рівнятися. Вивчіть професійний шлях вашого героя, якими особистими якостями він володіє, і спробуйте взяти отриману інформацію на замітку. До речі, мотиватором може виступати і сама звичайна людина, чия думка вам близька, просто озирніться навколо, таких людей багато, але ми часто їх не помічаємо, тому що зациклюємось на безглуздій гонці досягнень.