Одне з перших доручень Президента України Володимира Зеленського - врегулювання питання видобутку бурштину. Нове законодавство дало механізм для його реалізації.

Про це повідомив голова Рівне нської обласної державної адміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці у мережі Facebook

Про легалізацію бурштину спілкувалися з головою Державної служби геології та надр Романом Опімахом.

"Згідно з законом, визначаємо перелік ділянок надр в області, які виставимо на аукціон для надання спеціальних дозволів. Мета - створити прозорі та рівні умови продажу ділянок, уникаючи корупційної складової. Формуємо пропозицію в межах 15 ділянок в Дубровицькому і Володимирецькому районах. Розмір однієї не перевищуватиме 10 га. Спецдозвіл видається на 5 років. Але інвестори зможуть починати діяльність на ділянках лише після проходження процедури та отримання висновку про оцінку впливу на довкілля. Таким чином, ми не лише легалізуємо видобуток бурштину, а й створимо додаткові робочі місця, рівні конкурентні умови для соціально відповідального бізнесу і збільшимо надходження до бюджету. Створюємо на Рівне нщині територію рівних можливостей!",- йдеться у пості. 

Читайте також: На Рівне нщині підприємці допомагають у боротьбі з COVID-19