фото ілюстративне
В Україні запровадили надзвичайну ситуацію, щоб стримати поширення коронавірусу. В державі діє жорсткий карантин, починаючи з 6 квітня.

Під особливою увагою держави та місцевої влади перебувають медичні заклади, де лікують хворих на коронавірус. До забезпечення лікарень долучається й соціально відповідальний бізнес. Підприємства перераховують кошти на потреби медзакладів, закуповують необхідне обладнання та засоби захисту.

«Бізнес один з перших постраждав через пандемію. Проте, приємно, що в області є чимало прикладів соціально відповідальних компаній, які стали на боротьбу із коронавірусом. До Рівне нської ОДА звертаються підприємці та керівники підприємств з пропозиціями про допомогу людям, лікарням, соціально незахищеним. Для цього ми сформували чіткий перелік потреб. Є алгоритм дій у разі бажання соціально відповідального бізнесу допомогти. Він передбачає допомогу лікарням напряму. Це зручно та без зайвих кроків», - розповів голова ОДА Віталій Коваль.

Алгоритм надання допомоги медичним закладам області. Куди звернутися бізнесу.

  • Так, ПРаТ «Реноме», ТОВ «Рівень ЛТД», ПРаТ «Рівне азот» передали у міську лікарню Рівного три апарати штучної вентиляції легень. Нагадаємо, заклад є одним із п’яти госпітальних баз області, куди направляють на лікування пацієнтів з COVID-19. Також підприємства закупили близько пів тисячі захисних костюмів та 10 тисяч рукавичок для лікарні.
  • «Рівне газ» передало допомогу інфекційному відділенню Рівне нської міської лікарні. Це побутові засоби та засоби гігієни, що необхідні медикам у повсякденній роботі. Також підприємство допомагає й іншим закладам у придбанні костюмів біологічного захисту, захисних масок, окулярів, хлоровмісних засобів, засобів для обробки рук. Також підприємство оплачує транспортні послуги для перевезення медперсоналу.
  • Сарненській ЦРЛ – ще одній госпітальній базі для лікування пацієнтів з COVID – ТОВ «ККНК «Технобуд» перерахувало 500 тис. гривень на потреби.
  • Близько півмільйона гривень у Сарненську лікарню перерахувало ТОВ «ВВВ Монтаж».
  • Місцевий бізнес допомагає й іншим лікарням. Так, ПАТ «Вераллія Україна» закупили та передали у Рівне нську ЦРЛ костюми, респіратори, безконтактні термометри. Також закупили 500 комплектів тестів для діагностики COVID-19. Поставка запланована на наступному тижні.
  • Фермерське господарство «П’ятигірське» допомогло засобами індивідуального захисту та експрес-тестами Здолбунівській ЦРЛ.
  • Тисячу масок класу захисту FFP3 для лікувальних закладів передала компанія «Softserve».
  • Відома ІТ-компанія «Zagrava Games» передала медикам Рівне нської станції швидкої допомоги 300 захисних щитків. Вони виготовлені за технологією рівненської STEAM lab. Керівник компанії Олексій Михасюк разом з командою зібрали їх власноруч.
  • В свою чергу ПРаТ «Дубномолоко» передало 70 л дезінфікуючого засобу «Бланідас_А Форте» для місцевого водоканалу, відділів поліції та ДСНС.
  • Світова компанія ТОВ «Юнілівер Україна» надала лікарням Рівне нщини 200 літрів «Domestos» та мило «Dove».
  • На минулому тижні до Рівне нського обласного лабораторного центру були передані 3000 високоточних тестів з Південної Кореї. Тести були придбані коштом Фондом Вадима Новинського «На честь Покрова Пресвятої Богородиці». Їх передали представники Української православної церкви. Фонд один з перших став надавати допомогу МОЗ, областям, Штабу по боротьбі з епідемією коронавірусу при Офісі Президента. Доставка партії тестів була організована по лінії МЗС, за активної участі Посла України у Південній Кореї.


Сьогодні медичне обладнання, засоби індивідуального захисту для медиків та громадян, тест-системи - є особливо дефіцитним товаром у всьому світі, тому тільки злагоджена робота бізнесу і влади дозволить вчасно забезпечити наші лікарні всім необхідним. 

Читайте також: Безробітні з Рівне нщини можуть онлайн подати документи для реєстрації в службі зайнятості