В любові не місце науці? А даремно! Вчені давно встановили, які зони людського тіла інтенсивніше відгукуються на дотики і тиск. У 2014 році було опубліковано дослідження канадських учених, які в ході експериментів перевіряли чутливість різних зон жіночого тіла.

Шия

В ході дослідження вчені протестували 30 здорових жінок у віці від 18 до 35 років, які роздягалися і лежали на столі, вкритому простирадлом - кожну зону стимулювали протягом 1,5 секунд, а потім ще 5 секунд чекали відгуку. При легкому дотику шия проявляла найбільшу чутливість, нарівні зі статевими органами - самої чуйною на стимуляцію частиною жіночого тіла. Тож не дивно, що багато дівчат закочують очі від задоволення, коли чоловік починає цілувати їх в шию. Особливо дівчатам подобаються дотики губ трохи нижче вуха і ззаду, під волоссям.

Соски

Жіночі груди, згідно з дослідженням, також чуйні до легкиих і інтенсивних дотиків, а також стимуляції. Якщо під час сексу ви почнете цілувати груди дівчини і злегка прикушувати сосок, ви набагато швидше доведете її до оргазму, ніж при дотику до грудей руками або зовсім відсутність тактильного контакту. А щоб ваша ніч запам'яталася партнерці надовго, попросіть її закрити очі, а самі в цей час візьміть в зуби невеликий шматок льоду - чергуйте вплив на ерогенну зону холодом і теплом вашого дихання і поцілунків. Як альтернативу, якщо льоду не буде знайдене в морозильній камері, можете взяти морозиво - вийде навіть цікавіше, так як солодкий смак простимулює ваші слинні залози.

Клітор

Люди, свідомо відмовляються від орального сексу, багато втрачають. Поборіть в собі установку про те, що це «негідне» заняття - така помилка властива багатьом парам. Дослідження, опубліковане в канадському журналі Journal of Human Sexuality, передбачало опитування 900 студентів про їхні сексуальні звички. Навіть серед молодих людей тільки 26% жінок і, що ще менше, 10% чоловіків регулярно практикують оральний секс зі своїми партнерами. Тим часом, десятки досліджень доводять, що для жінок, наприклад, досягнення оргазму найімовірніше при зовнішній стимуляції клітора.

Руки

Якщо ви перебуваєте на самому початку ваших відносин або, навпаки, втратили почуття ніжності по відношенню до партнерки, спробуйте згадати минулі часи - звичках ваших батьків. Раніше чоловіки набагато частіше цілували жіночі руки, ніж зараз це роблять молоді хлопці. Тим часом, для будь-якої дівчини такий жест свідчить про щиру закоханість і турботі. Візьміть руки дівчини в свої, коли будете дивитися разом фільм, піднесіть їх до рота і ніжно поцілуйте, а потім подивіться дамі в очі - вона негайно розтане.

Плече

Не останнє місце в рейтингу канадського дослідження зайняла область передпліччя. Коли ви підходите до дівчини зі спини, з невеликим зусиллям обхвачуєте її руками, а потім ніжно цілуєте в плече, ймовірність перейти після цього кроку до поцілунків в ліжку наближається до максимуму. Це ще один жест, який свідчить про вашу закоханості в обраницю, захопленні її тілом. Чи не знайдеться дівчини, яка свідомо відмовилася б від такого задоволення і підкріплення своєї самооцінки. Так що дійте сміливо - ваша улюблена точно не буде чинити опір.