Все, що росте над землею, потрібно садити і розмножувати під час зростаючого Місяця. Навіть прополювання і підживлення краще здійснювати в цей період.

Все, що росте над землею, потрібно садити і розмножувати під час зростаючого Місяця. Навіть прополювання і підживлення краще здійснювати в цей період.

  • Огірки, кавуни, гарбузи, кабачки, солодкий і гіркий перець, помідори садимо і підгодовуємо з 1 по 6 число, а також з 27 квітня і до травня (в цей час Місяць росте).
  • Зелень, у тому числі цибулю (порей, ріпчаста, шніт) садимо з 1 по 5 квітня.
  • Яблуню, грушу, аґрус, смородину та інші плодово-ягідні культури садимо, прищеплюємо і черенкуємо 1-6, і 27-30 квітня.

Все, що росте під землею, варто садити в спадаючий Місяць.

  • З 19 по 20 квітня можна посадити селеру, картоплю, також редис і моркву.
  • Цибулю на ріпку садимо 12 і 13 квітня, а також з 17 по 19.
  • Всі види буряка рекомендовано садити 12-19 квітня.

Щоб оживити живці, які ще тільки злегка підсохли і зморщилися, але всередині залишилися світлими, потрібно покласти у воду на 24 години.

Ділянки картоплі і томатів, а також інших пасльонових потрібно відокремлювати один від одного з метою захистити від фітофторозу. Для цього можна використовувати квасолю і горох, які в'ються (обов'язково зводимо шпалеру). Альтернативний варіант — карликова кукурудза, невеликі зерна якої відмінно підходять для смаження поп-корну.

Цибулю-посівок потрібно просушувати і цілий тиждень прогрівати при стабільній температурі від 20 до 25 градусів. Цікаво те, що перед посадкою потрібно замочити цибулини на 3 години в солоній воді (1 столова ложка на 1 літр підігрітої до кімнатної температури води), промити і ще на 2 години замочити в марганцівці, знову промити, підсушити і висадити в зволожену і просипану піском борозну.

Читайте також: посівний календар на квітень: коли і що саме краще садити

Ще один цікавий факт, що яблуні потрібні запаси заліза. Деякі люди в давні часи просто вбивали в дерево іржаві цвяхи, або закопували їх глибше біля стовбура і коренів. Зараз же рекомендовано використовувати залізний купорос — обприскувати дерева 0,1% розчином.

Підгодувати садові рослини і вбити шкідників можна простою деревною золою, яку розбавляють кількома літрами окропу. У цю кашку також потрібно додати перманганат калію, борну кислоту і близько столової ложки йоду (все перемішуємо, проціджуємо і розпилюємо на листя рослин).

Україна багата плодючими землями, головне — вдало знайти ключ до них. Це і хороші насіння, і якісний садовий прилад, і вдало вибраний день для сіяння. Проявляйте турботу до своїх рослин, і вони виростуть великими, дадуть чудові плоди.

Джерело