Солодкий перець — справжнє джерело гарного настрою. По-перше, в ньому є гормон радості, так-так, як в шоколаді! По-друге, він є антидепресантом, з-за наявності в ньому вітаміну B. Присутність цього вітаміну допомагає позбавитися безсоння і позбавляє від стресу, що позитивно позначається на загальному самопочутті.

Ну і, звичайно ж, клітковина! Вона стимулює організм до втрати зайвої ваги і тим самим, піднімає настрій на довгий час. Коротко кажучи, болгарський перець — відмінний продукт для твоєї кухні. Крім того, солодкий червоний перець можна вирощувати у себе на балконі і це теж цікавий досвід, який ви, напевно, захочете повторити.

Вирощування розсади перцю

Іноді буває, що для гарного росту розсади не дотримуються всі необхідні умови. Може, кислотність ґрунту не та, а можливо температура або ще якісь фактори. Метод «гарячої посадки» допомагає виростити якісні, здорові рослини в найкоротші терміни.

Садити перці потрібно не раніше, ніж у середині березня. І це вже перше відмінність від аналогічних способів посадки. Саджаєте пізніше, а урожай збираєте раніше. Але ви можете використовувати наш метод в якості експерименту і самі простежити, які перчики дадуть кращий врожай.

Читайте також: секрети багатого врожаю помідорів та перцю

Перед посадкою насіння приготуйте повний чайник окропу. Пролийте всю гарячу воду з чайника в землю, потім відразу ж саджайте насіння перцю (їх не потрібно замочувати). Саджайте на глибину 0,5 см, глибше не треба — буде довше сходити. Потім ємність із землею помістіть в темне місце і, по можливості, накрийте чимось зверху. Потрібно щоб сонячне світло взагалі не потрапляло на ґрунт.

Через 3 дні паростки почнуть сходити. Через тиждень всі рослини зійдуть на 100 відсотків. Через 10 днів полийте розсаду водою з йодом. Це чудовий засіб для стимуляції росту болгарського перцю. Плюс, він допомагає рослинам уберегтися від хвороб. Потрібна всього лише склянка води, нагрітої до 60-70 градусів, розвести з 2 краплями йоду і полити цим розчином розсаду.

Вже до початку травня розсада зацвіте і пересаджувати її ви будете, швидше за все, з маленькими перчиками. Урожай можна збирати десь на початку липня. Перці, вирощені не методом «гарячої посадки», будуть ще недозрілими, на відміну від ваших рослин.

Чим цікавий солодкий перець на кухні?

  • Курячі котлети будуть соковитішими і красивішими, якщо додати до них дрібно порізаний солодкий перець.
  • Салату з баклажанами перець додасть цікаву смакову нотку.
  • Обсмажте перчини на великому вогні, поки не злізе верхній шар шкірки. Додайте до них оливкову олію і часник — шикарна швидка закуска готова.
  • Хумус з перчиком виходить особливо смачним і красивим.
  • Якщо хочете зробити заготовку перцю для супів використовуйте наступний рецепт: звільніть перці від насіння, наріжте їх кубиком або смужкою. Тепер візьміть чисту скляну банку і складайте перець з сіллю, чергуючи. На 1 кг перцю потрібно близько 600 г солі. Коли перець знадобиться, дістаньте його з банки, промийте під проточною водою і додавайте у страву.

В цілому, вирощування солодкого перцю можна поставити на потік і воно може приносити непоганий прибуток. В крайньому разі, урожай точно не пропаде: його можна використовувати для величезної кількості страв або заморозити на потім. Тільки врахуйте, повторне заморожування знищить всі вітаміни в стручках, тому старайтеся все спланувати заздалегідь.

ДЖЕРЕЛО