Часом здається, що серед нескінченної низки невдач вже ніколи не буде видно просвітку надії на краще майбутнє. У такі моменти у кожного з нас є всього два варіанти: змиритися з постійними невдачами і понуро плисти за течією або переманити удачу на свою сторону і нарешті стати щасливою людиною.

Як повернути удачу

Найчастіше люди, які не мають значним статком, самі уникають будь-якої можливості розбагатіти. Вони можуть назвати з десяток причин, чому їм «не потрібно багатство» або чому «великі статки - це погано». Таких людей лякає сама ідея того, щоб володіти чимось цінним і нести за це відповідальність.

Ознаки невдах

Хронічні скарги

Так, іноді все ми нарікаємо на тяжкість своєї долі в надії отримати підтримку від близьких і просто для того, щоб позбутися від негативних емоцій, що накопичилися за певний час. Як відрізнити звичайну втомлену людину від завзятого скиглія? Дуже просто! Потік скарг від другого не зупиняється ні на мить. Це стосується абсолютно всього: сім'ї, будинку, погоди, роботи, здоров'я і так далі. У будь-якій сфері їхнього життя, здається, існує якась плутанина. Від цього спілкуватися з такою людиною не дуже приємно, та й в принципі не цікаво.

Тисяча і одне виправдання

Крім жартів, у таких людей знайдеться виправдання на що завгодно. Цю вражаючу здатність вони виробляють роками замість того, щоб визнавати свої помилки і займатися їх виправленням.В особливості невдахи люблять виправдовувати свою лінь. Вони ніколи не зізнаються в тому, що не зробили чогось через те, що їм просто не хотілося витрачати на це час . Замість цього вони придумають жалісну історію про важке дитинство і розкажуть про всі життєві проблеми, з якими їм доводиться стикатися щодня .

Звичка уникати відповідальності

Звичка перекладати свою відповідальність на плечі оточуючих - ще одна вірна ознака невдахи. Від таких людей вже точно варто триматися подалі, так як є ризик раптово виявити себе самого винним у всіх бідах цього товариша.

Зацикленість на собі

Стати більш успішною людиною іноді заважає не тільки лінь і страх опинитися в дурнях, але ще і знецінення чужих зусиль і праці.Бідних людей не турбує, яким чином той чи інший мільйонер домігся успіху, скільки було витрачено на це сил і чого йому довелося позбутися в гонитві за своїм багатством. Бідняки бачать лише результат і дивуються, чому доля так несправедлива до них, тоді як успішна людина завжди помічає талант і роботу інших.

4 основних правила успіху, які допомагають позбутися від «синдрому невдахи» і стати справжнім господарем свого життя

  1. Вчися слухати свій внутрішній голос і довіряти йому. Інтуїція дуже рідко нас підводить, так як тільки ми самі можемо знати напевно, що краще саме для нас.
  2. Бій рутині. Вчися відкриватися новим ідеям, хобі, людям. Не бійся пробувати щось незвичне, адже тільки так ти зможеш знайти своє справжнє покликання.
  3. Налаштуйся на позитив. У важкі часи старайся згадувати приємні моменти з життя і частіше думати про що-небудь хороше, щоб підбадьоритися і не падати духом.
  4. Перед важливими зустрічами або бесідами представляй себе найуспішнішою людиною в світі. Змоделюй в уяві ситуацію, де удача на твоєму боці, і сміливо вирушай в бій. Такий нехитрий прийом додасть тобі впевненості і допоможе показати себе в найвигіднішому світлі.