Орхідея
Кімнатні рослини є майже в кожному домі. Вони відмінно очищають повітря і насичують його киснем, а також додають затишку. Але мало хто знає, що є рослини, здатні висмоктувати з вас енергію.

 Будь-які живі організми вбирають і діляться енергією. Не виняток і кімнатні рослини. Але до деяких з них краще поставитися з максимальною обережністю.

Орхідея
 
Ця красива квітка на піку своєї популярності. Невибаглива у догляді, вона цвіте практично цілий рік. Зазвичай орхідею розміщують в спальні. І в цьому головна помилка. Справа в тому, що в нічний час ця квітка проявляє активність - вона вбирає енергію. Якщо у вас в спальні стоїть орхідея, ви можете відчувати після ночі втому і недосип. Поставте її в залі або на кухні, де йдуть самі жваві суперечки, і ви побачите, як скандали зійдуть нанівець.
 
Монстера
 
Красива рослина з величезними зеленими листками. Монстера, він же монстр, він же сильний енергетичний вампір. Настільки сильний, що, не знаходячи достатнього підживлення в будинку гине. Ви помічали, як ця квітка розростається в офісах і бібліотеках. Причому, харчується ця рослина і позитивними, і негативними емоціями. Хто працює поруч з цією квіткою нерідко відчувають себе після робочого дня «як вичавлений лимон».

Папороть
 
Частий гість у міських квартирах. Це найдавніша рослина, якій понад 70 млн. років, сильний вампір. Не дарма вона пережила багатьох своїх побратимів. Папороть поїдає велику кількість енергії. Щоб зменшити від неї шкоду, ставте біля телевізора або комп'ютера.